Новини
15 Березня 2019
1 021

Ілон Маск презентував нову модель Tesla

Model Y з’явиться у продажу восени 2020 р. і коштуватиме від $39 тис. до $60 тис.

Фото: Tesla

Виробник електромобілів Tesla випустив нову модель – позашляховик Model Y. Засновник компанії Ілон Маск особисто презентував новинку в Лос-Анджелесі, повідомляє Bloomberg.

“Model Y має функціональність позашляховика, але управляється як спортивний автомобіль”, – розповів він під час презентації.

Фото: Patrick T. Fallon/Bloomberg

За словами Маска, спочатку розробники хотіли, щоб нова модель базувалася на власній платформі, але потім від цієї ідеї відмовився: база у Model Y спільна з Model 3.

“Стандартна комплектація Model Y має запас ходу без підзарядки на 230 миль (370 км). Електрокар здатний розганятися від 0 до 100 км/год за 5,9 сек. Максимальна швидкість автомобіля складає 120 миль/год (193 км/год)”, – зазначив Ілон Маск.

Нова Tesla у найдорожчій комплектації Performance надійде у продаж восени 2020 р. і коштуватиме $60 тис. Найдешевша модифікація за $39 тис. з’явиться навесні 2021 р. Попереднє замовлення вже можна зробити на сайті компанії.

Новий електромобіль Model Y стане п’ятим за рахунком для Tesla з моменту заснування компанії у 2003 р. Модель Y має 75% деталей аналогічних тим, які використовуються в Model 3, яка в даний час є найдоступнішим автомобілем Tesla. Ілон Маск сказав, що модель Y буде приблизно на 10% більше і коштуватиме приблизно на 10% дорожче.

Фото: Tesla

Нагадаємо, нещодавно Tesla оголосила про намір закрити частину роздрібних магазинів і продавати лише в онлайні, щоб зменшити ціни на седан Model 3.

Раніше, Investory News писали, що компанія Tesla підписала з китайськими кредиторами угоду про отримання позики на 12 місяців в розмірі 3,5 млрд юанів ($521 млн) для будівництва заводу в Шанхаї. При цьому американський виробник електромобілів планує скоротити чисельність постійних співробітників по всьому світу на 7%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram