Новини
8 Березня 2019
728

Tesla отримала кредит на $521 млн на завод у Шанхаї

Кредит американській компанії надали китайські кредитори

Фото: cnbc.com

Напередодні компанія Tesla підписала з китайськими кредиторами угоду про отримання позики на 12 місяців в розмірі 3,5 млрд юанів ($521 млн) для будівництва заводу в Шанхаї, повідомили CNBC. Угоду про будівництво заводу було підписано ще у липні 2018 року між Tesla, адміністрацією району Ліньган і корпорацією “Ліньган”. До 2020 року на ньому планується запустити збірку електрокарів Model 3 і поступово вийти на річний обсяг виробництва до 500 тис. автомобілів.

Підготування до будівництва розпочалося ще у січні, складальний цех заводу Tesla повинен бути зведений в травні, заявила влада Шанхаю. Новий завод стане першим для компанії за межами США, а також першим підприємством в автомобільній промисловості в Китаї зі 100%-м іноземним капіталом.

На початку серпня 2018 року агентство Bloomberg повідомило про готовність Tesla вкласти в цей проект $5 млрд, а також про можливості залучення коштів у Китаї для часткового фінансування проекту.

Місцеве виробництво повинно допомогти компанії Ілона Маска зменшити вплив торгової війни Китаю і США, через яку Tesla довелося підняти ціни в Китаї на електромобілі, що були вироблені в США.

Як писали Investory News, Tesla оголосила про намір скоротити роздрібну мережу. Також повідомлялось, що Tesla може втратити $1 млрд вільних коштів через виплату боргу готівкою.

 

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram