Новини
22 Березня 2022
721

Nestle та Unilever у росії підвищують ціни до 45%

Причини — санкції країн Заходу щодо росії, падіння рубля та збільшення витрат на логістику

Фото: Laurent Gillieron / KEYSTONE

Швейцарська Nestle (Nescafe, Gerber, Nesquik) та британська Unilever (Domestos, Rexona, Calve) повідомили російських ритейлерів про підвищення цін на свою продукцію з квітня до 45%. Про це йдеться у листі компаній до ритейлерів, повідомляє російське видання Известия.

Серед причин компанії назвали санкції країн Заходу щодо росії, падіння рубля та збільшення витрат на логістику, сировину та упаковку.

Вартість всієї шоколадної продукції Nestle буде підвищена на 25%, кава Nescafe — на 40%, дитячого харчування (Gerber, Nan Optipro, Nestogen) — на 20-30%, какао та напоїв Nesquik — на 20-25%. Також на 20-30% зростуть у ціні готові сніданки (Cini Minis, Fitness, Kosmostars) та на 30% — бренди Starbucks та Dolce Gusto.

Також і компанія Unilever повідомила ритейлерів про зростання цін з 1 квітня на 10-45%. У росії компанія представлена ​​брендами Dove, Rexona, Camay, Lipton та Calve.

Тим часом країни Євросоюзу погодили четвертий пакет санкцій проти росії, які включають торговельні обмеження на залізо та сталь, а також заборону ввозити у рф товари розкоші.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram