Новини
9 Квітня 2019
1 358

Нам би в небо: Україна активно втілює авіаційну транспортну стратегію

Пасажиропотік “Борисполя” зріс на 15%. До 2030 року планується збільшення пасажиропотоку до 80 млн пасажирів на рік

Пасажиропотік аеропорту “Бориспіль” за підсумками роботи в першому кварталі 2019 року становив 2,6 млн осіб, що на 15% більше аналогічного періоду минулого року, коли було обслуговано 2,3 млн пасажирів, пише ЦТС.

Згідно з даними “Борисполя”, за перші три місяці поточного року було прийнято й відправлено 2,2 млн пасажирів регулярних рейсів (приріст у 22%), нерегулярних рейсів – 415,9 тис. осіб, що менше січня-березня 2018 року на 11%.

Кількість трансферних пасажирів із початку року становила 670,8 тис., що на 5,8% більше попереднього року. Разом із тим, частка трансферних пасажирів у загальному пасажиропотоку становила у січні-березні 25,3% – роком раніше цей показник становив 27,5%.

У березні поточного року пасажиропотік аеропорту становив 964,2 тис. осіб – на 16% більше, ніж за перші три місяці 2018 року, коли пасажирів було 834,1 тис.

Пасажиропотік в Україні стрімко зростає, а втілення в життя Авіаційної транспортної стратегії України дозволить збільшити пасажиропотік до 80 млн пасажирів на рік вже у 2030 році, прогнозують у Міністерстві інфраструктури, про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Чиновники розглянули основи авіаційної транспортної стратегії України на період до 2030 року та Стратегії розвитку морських портів України на період до 2038 року. Реалізація цих документів забезпечить не тільки розвиток безпосередньо портів, а й забезпечить нові робочі місця, оновлення технологій обробки вантажів і зростання пасажиропотоку. Так, за прогнозом Міністерства інфраструктури, реалізація Авіаційної стратегії дозволить збільшити пасажиропотік до 80 млн пасажирів на рік вже у 2030 році “, – повідомили в прес-службі представництва за результатами засідання Стратегічної комітету українського уряду.

У свою чергу прем’єр-міністр Володимир Гройсман висловив переконання, що запроваджена Кабміном реформа митної служби так само буде сприяти розвитку інфраструктури. “Якщо будуть можливості максимально швидкого оформлення вантажів, це стане незаперечною конкурентною перевагою держави”, – додав він. Серед іншого прем’єр припустив, що позитивним елементом може стати й залучення місцевої влади до проектів розвитку портів, в тому числі аеропортів.

Володимир Омелян, міністр інфраструктури України, на своїй сторінці у Facebook написав: “Сьогодні на засіданні Стратегічного комітету Кабміну схвалено два важливі інфраструктурні документи: стратегія розвитку морської галузі до 2038 року та стратегія розвитку авіаційної галузі до 2030 року. Обидва документи розроблялися більше двох років за участі українських та іноземних фахівців і узгоджені з Національною транспортною стратегією “Drive Ukraine 2030″. Сподіваємося на їх швидке ухвалення на одному з наступних засідань Уряду.Інфраструктура не повинна залежати від політики. Тому, чіткий план дій як, що і де робити – готовий. У результаті його виконання ми очікуємо створення тисяч нових високооплачуваних робочих місць, входження українських портів до Топ-100 портів світу, збільшення авіаційного пасажиропотоку до мін 72 млн пасажирів на рік”.

Нагадуємо, що аеропорт Бориспіль розконсервував термінал F за 100 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram