Новини
26 Березня 2019
1 266

Аеропорт Бориспіль розконсервує термінал F за 100 млн грн

Після п’ятирічного простою будівля аеропорту почне функціонувати в кінці березня

Фото: Hyser

Аеропорт Бориспіль планує витратити 100 млн грн на відновлення роботи терміналу F. Кошти витратять на ремонт будівлі та закупівлю обладнання, передає avianews.com.

Окрім ремонту будівлі, планується придбання техніки для перону, а також автобуси для підвезення пасажирів від терміналу до літаків і автобус, що курсує між терміналами F і D. Кошти будуть витрачені і на оновлення техніки для догляду на авіаційну безпеку та витрати на набір і утримання персоналу.

Прес-служба аеропорту наголосила, що виконання робіт залежало від виконання фінансового плану. “Розконсервування “розтягнулося” на два роки. Частина торгів була оголошена у системі Prozorro, щось вже закуплено раніше, щось тільки буде оголошуватися та закуповуватися”, – пояснили в компанії.

Аеровокзальний комплекс ввели в експлуатацію 31 жовтня 2010 року. Він пропрацював до 27 жовтня 2013 року, після чого був законсервований.

Вже 31 березня 2019 року термінал F відновить роботу. Обслуговуватися в ньому виявили бажання вісім авіакомпаній: Ryanair, Laudamotion, Yanair, Bravo Airways, Iraqi Airways, SkyUp, Aigle Azur та Air Serbia.

Нагадаємо, йде підготовка концесії аеропорту “Бориспіль” та “Львів” із залученням регіональних летовищ. Це буде пакетна пропозиція − один державний аеропорт і декілька комунальних.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram