Новини
3 Грудня 2020
730

НАБУ: Микитась відшкодував 50 мільйонів гривень збитків у справі Нацгвардії

Також у цій справі взяли під арешт посадовця МВС

Підозрюваний у причетності до заволодіння майном Головного управління Національної гвардії колишній народний депутат Максим Микитась добровільно відшкодував до державного бюджету 50 млн грн, повідомляє прес-служба НАБУ.

Згідно з даними Бюро, до бюджету направлено 50 млн грн від загальної суми збитків у 81,64 млн грн.

Відомство зазначає, що в цьому ж провадженні накладено арешт на майно підозрюваних вартістю понад 300 мл грн і в дохід держави стягнуто заставу 30 млн грн за порушення обов’язків підозрюваного.

Раніше, 1 грудня 2020 р., детективи НАБУ повідомили про підозру у вчиненні нового злочину колишньому народному депутату Максиму Микитасю у справі держкомпанії “Укрбуд”.

Вищий антикорупційний суд взяв під варту з альтернативою внесення застави заступника директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Костянтина Дубоноса, який фігурує у справі про заволодіння майном Нацгвардії.

Суд обрав Дубоносу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1 млн грн застави.

Строк дії запобіжного заходу — до 30 січня 2021 р.

За версією слідства, Дубонос отримав від Микитася хабар у вигляді паркомісця за 250 тис. грн. А натомість той на папері зменшив суму збитків від справи з 81 млн до 7 млн грн.

На засіданні прокурор повідомив, що між посадовцем “Укрбуду” та нинішнім заступником голови ОП Олегом Татаровим відбувалося листування, в якому Татаров надсилав скан паспорту особи, на яку треба було зареєструвати паркомісце зі 100% знижкою.

Зазначається, що Микитась підтвердив передачу хабаря Дубоносу під час допиту.

Раніше Investory News писали, що при спробі вильоту з України знято з рейсу Максима Микитася. Хоча його адвокат Олександр Лисак розповів, що поїздка до Великої Британії була узгоджена з правоохоронними органами.

Пізніше Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України збільшила розмір застави з 6 млн грн до 40 млн грн для колишнього заступника директора ТОВ “Укрбуд Девелопмент”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram