Новини
11 Серпня 2020
1 226

Фруктовий скандал: Apple подала позов проти стартапу Prepear з логотипом груші

На думку купертинівців, лого в формі груші з листом у правому верхньому куті — плагіат

Компанія Apple подала позов проти стартапу Prepear, логотипом якого є груша. На думку яблучного гіганта, зображення фрукта з листком занадто схоже на фірмове яблуко, яке розміщується на iPhone та iPad.

“Знак заявника є мінімалістичне зображення фрукта зі спрямованим вправо листком, який мимоволі асоціюється з впізнаваним логотипом Apple у вигляді яблука і справляє таке ж комерційне враження. Торгові знаки Apple настільки знамениті й впізнавані, що подібності в логотипах перекривають будь-які недоліки, вселяючи споживачам помилкове уявлення про те, що Prepear має прямий або опосередкований зв’язок з Apple”, — йдеться в офіційній заяві.

Додаток Prepear призначений для полегшення процесу приготування їжі. Стартап допомагає знаходити рецепти, організовувати доставку продуктів і створювати страви.

Розробники з Prepear заявили, що цей позов боляче вдарив по компанії. Їм довелося витратити кілька тисяч доларів і звільнити одного з членів команди, в якій було всього п’ять осіб, пише The Verge.

Компанія Prepear створила петицію на Change.org під назвою Save the Pear from Apple! (“Врятуйте грушу від Apple!”). Ті, хто підписалися, намагаються переконати Apple відмовитися від позову.

Також у петиції великі технологічні компанії закликають відмовитися від зловживання своїм фінансовим становищем, переслідуючи малі підприємства, які зазнають труднощів через COVID-19.

“Більшість малих підприємств не можуть дозволити собі витратити десятки тисяч доларів, щоб боротися з Apple. Це жахливо — бути підданим юридичній атаці з боку однієї з найбільших компаній у світі, навіть якщо ми явно не зробили нічого поганого. Ми розуміємо, чому більшість компаній просто поступаються і змінюють свої логотипи”, — йдеться в петиції.

Prepear стверджує, що Apple подала десятки подібних позовів проти малих компаній з логотипами, пов’язаними з фруктами, навіть у тих випадках, коли логотип або галузь ніяк не пов’язані з Apple.

Подібна ситуація сталася з Ritter Sport і Milka. Між виробниками солодощів через форми плитки шоколаду йшла 10-річна затяжна війна. Про судовий розгляд та його результати можна прочитати тут.

Також, американський виробник електромобілів Tesla подав до суду на компанію Rivian Automotive, звинувативши її у викраденні розробок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram