Новини
17 Грудня 2020
666

Мер Харкова Геннадій Кернес помер від коронавірусу

Інфекція дала серйозні ускладнення на його організм, в результаті чого політик помер

Фото: Сергій Козлов

Мер Харкова Геннадій Кернес, який лікувався від коронавірусу в Німеччині, помер. Про це повідомив його друг, бізнесмен Павло Фукс.

“Сьогодні вночі зупинилося величезне добре серце мого найкращого друга Геннадія Кернеса. Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів і систем його організму. Вічна пам’ять тобі, мій друг”, — написав бізнесмен у Telegram.

Інформацію про смерть Кернеса підтвердив і його пасинок Родіон Гайсинський в Instagram. “Ти був найсильнішим і завжди боровся до кінця. Ти пішов з життя переможцем”, — написав він.

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов повідомив, що дата і місце похорону поки невідомі. Ці питання будуть вирішуватися найближчим часом.

11 грудня стало відомо, що у Кернеса відмовили нирки, він був на стовідсотковому діалізі — штучному виведенні продуктів життєдіяльності й надлишкової рідини з організму.

У вересні Кернес зліг у лікарню через зараження коронавірусом. 16 вересня його літаком доставили в німецьку клініку Шаріте. За даними міськради, у нього почалося загострення хронічних захворювань, які з’явились після замаху у 2014 році.

Голова правління “ОПОРИ” Ольга Айвазовська зазначає, що згідно із законом про місцеве самоврядування, у разі звільнення з посади міського голови у зв’язку з достроковим припиненням його повноважень або його смерті, повноваження міського голови здійснює секретар відповідної міської ради.

Як писали раніше Investory News, у Державному бюджеті України на 2021 рік буде створено спеціальний фонд, кошти якого спрямують на фінансування вакцинації від COVID-19 та підвищення зарплат медикам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram