Новини
16 Грудня 2020
647

Наступного року буде створений спецфонд для фінансування вакцинації та інших заходів боротьби з COVID-19

А першу вакцинацію Міністерство охорони здоров’я планує провести вже в лютому 

У Державному бюджеті України на 2021 рік буде створено спеціальний фонд, кошти якого спрямують на фінансування вакцинації від COVID-19 та підвищення зарплат медикам, повідомляє прес-служба Верховної Ради України (ВРУ) з посиланням на коментар голови уряду Дмитра Разумкова в ефірі програми “Сніданок” на телеканалі “1+1”.

За його словами, в Державному бюджеті на 2021 рік кошти на боротьбу з коронавірусом закладені окремо у міністерствах.

“Спочатку ми не планували створювати окремий фонд. Вчора, позавчора під час нарад і з представниками депутатських фракцій, і з урядовцями, і з прем’єр-міністром, і з міністром фінансів все ж таки прийшли до того, що додатково буде створюватися спецфонд”, — зазначив Разумков.

Голова уряду також додав, що кошти, скоріш за все, будуть направляти за результатами першого кварталу: на вакцинацію, підтримку медиків, зокрема збільшення заробітних плат.

Тим часом Міністерство охорони здоров’я України планує провести першу вакцинацію від COVID-19 в лютому 2021 року та веде перемовини з компаніями-виробниками вакцин від коронавірусу. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час прес-брифінгу, пише Інтерфакс-Україна.

“Ми працюємо з виробниками, які проходять стадії сертифікації вакцин і пройшли всі клінічні випробування. У нас є всі пропозиції, ми їх відшліфовуємо. Ми поставили собі за мету, щоб першу вакцинацію почали в лютому 2021 року”, — розповів міністр.

Він також додав, що Україна отримала від COVAX (Глобальний фонд доступу до вакцин проти COVID-19) офіційне схвалення запиту на отримання вакцини та очікує постачання в кінці першого — початку другого кварталу 2021 року.

Як писали раніше Investory News, Світовий банк спільно з Міністерством охорони здоров’я України готує проект із закупівлі вакцин COVID-19, а також обладнання для медзакладів на суму майже $100 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram