Новини
25 Січня 2021
1 316

McDonald’s на варті екології: Нові таці з перероблених харчових відходів

Найбільша фаст-фуд компанія буде використовувати матеріал UBQ для збереження довкілля 

Незалежна франшиза McDonald’s Arcos Dorados випустила тисячі таць з перероблених харчових відходів і пластика. Унікальний матеріал, з якого роблять ці таці, називається UBQ. Його розробила ізраїльська компанія UBQ Materials. У франшизах у Латинській Америці та Карибському регіоні тепер клієнти будуть отримувати їжу з нового інноваційного матеріалу, повідомляє Fast Company.

Нові таці McDonald’s виробляють із побутових відходів, які відправили на звалища. Це залишки їжі, картон, папір, підгузки та змішаний пластик — все, крім скла і металу, які UBQ Materials сортує і відправляє на переробку.

На звалищах харчові відходи гниють і виділяють парникові гази. Використовуючи новітню технологію UBQ Materials позитивно впливає на клімат і скорочує більшу кількість викидів, ніж виробляє.

В ідеалі, звичайно, світ повинен викидати менше сміття, а матеріали мають найбільшу цінність, коли вони переробляються індивідуально. Але нова технологія може допомогти в недосконалій системі переробки, яка існує зараз.

За даними компанії, навіть в місцях зі складною системою рециркуляції понад 80% відходів не підлягають переробці через неефективне сортування, забруднення харчових продуктів, вологості та речей з багатошарових матеріалів.

UBQ сортує залишкові відходи. Потім замість того, щоб відправити їх на смітник або спалювання, компанія переробляє їх у нову сировину для промислового виробництва.

У 2018 році Arcos Dorados ліквідувала 600 т пластику, у 2019 році — 700 т пластику. Компанія передала в ресторани McDonald’s 7 тис. таць з перероблених відходів.

Коли таці стануть непридатні для використання, їх можна буде переробити. Цей же матеріал можна використовувати й для виробництва інших продуктів.

Нагадаємо, що не тільки фаст-фуд гігант прагне до брегеження довкілля. Екотару використовують такі бренди як Johnnie Walker, Carlsberg, Adidas тощо. Про це можна прочитати тут.

Investory News також пропонують ознайомитися з добіркою найгарніших заводів з утилізації сміття, а також дізнатися хто і чим замінює пластик.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram