Новини
24 Жовтня 2019
737

Марк Цукерберг не зміг переконати конгрес у необхідності запуску Libra

Всупереч цьому інвестори відреагували на промову CEO Facebook позитивно — акції компанії зросли на 2%  

Фото: stuff.co.nz

Засновник і глава соцмережі Facebook Марк Цукерберг в середу протягом шести годин спробував розвіяти сумніви законодавців щодо запланованого запуску власної криптовалюти під назвою Libra. Всупереч зусиллям Цукерберга, голова Фінансового комітету Палати представників Максін Вотерс в черговий раз закликала припинити підготовку до запуску криптовалюта і навіть запропонувала розділити бізнес Facebook на кілька компаній, повідомляє Washington Post.

Перед початком слухань Цукерберг звернувся до конгресу, де заявив, що Facebook не стане запускати власну криптовалюту Libra, поки не отримає схвалення від усіх американських регуляторів.

“Деякі припускали, що ми збираємося обійти регулятори й правила. Ми хочемо ясно дати зрозуміти: Facebook не братиме участі в запуску платіжної системи Libra де-небудь у світі, поки всі регулятори США її не схвалять. Ми підтримуємо затримку її запуску, поки не будуть повністю вирішені всі питання, що викликають побоювання американських регуляторів”, — йдеться в його заяві.

Цукерберг також пояснив, що управляти проектом Libra буде спеціально створена Libra Association — коаліція з більш ніж 20 компаній та організацій.

“Ми пишаємося тим, що допомогли створити коаліцію з 21 члена — компаній і організацій, які надають соціальний вплив. Libra Association створена, у неї є структура управління, вона буде керувати проектом”, — сказав Цукерберг.

При цьому він підкреслив, що Libra Association залишиться незалежною. “Ми її не контролюємо”, — сказав він.

Однак, судячи з риторики конгресменів, вони не довіряють ні проекту Libra, ні Facebook. І виною тому численні скандали, пов’язані з витоками даних користувачів і втручанням в американські вибори.

“Ви, найбагатша людина у світі, приходите сюди та ховаєтеся за спинами найбідніших людей у світі. І говорите, що намагаєтеся їм допомогти. Насправді ви намагаєтеся допомогти тим, для кого долар — не дуже хороша валюта: наркоторговцям і ухиляється від сплати податків”, — вважає конгресмен Бред Шерман.

У відповідь Цукерберг підкреслив що Libra не буде виводитися на іноземні ринки до тих пір, поки цей крок не буде схвалений всіма американськими регуляторами.

Але, Максін Вотерс наголосила на тому, щоб глава Facebook припинив підготовку до запуску Libra до тих пір, поки компанія не розв’яже численні проблеми, що впливають на користувачів і на політичну систему країни.

Вотерс назвала Libra “новою швейцарською фінансовою системою”, яка потребує надання податкової допомоги. Вона також заявила, що Facebook став занадто великим і потужним.

Попри те, що Цукерберг не зміг переконати конгрес у своїх благих намірах, інвестори відреагували на промову CEO Facebook позитивно — акції компанії показали двовідсоткове зростання.

Як відомо, через критику, яка обрушилася на соціальну мережу з боку влади та регуляторів, платіжні системи Visa і Mastercard відмовляються від фінансування розробки криптовалюти Libra.

Нагадаємо, Facebook виділила $1 млрд на будівництво доступного житла в штаті Каліфорнія (США). Таким чином, компанія прагне допомогти уряду штату, який не в змозі розв’язати проблему самостійно.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram