Новини
2 Жовтня 2019
928

Передумали: Visa і Mastercard не будуть підтримувати криптовалюту Libra

Причина — критика, яка обрушилася на соціальну мережу з боку влади та регуляторів

Платіжні системи Visa і Mastercard ймовірно відмовляться від фінансування розробки криптовалюти Facebook Libra, повідомляє The Wall Street Journal.

PayPal Holdings Inc (PYPL.O) і Stripe Inc також не визначились з формальним підписанням.

За даними видання, причиною послужила критика цієї криптовалюти з боку американської та європейської влади.

Варто зауважити, що однією з перших країн, хто різко висловився про розробку електронної валюти від Facebook, стала Франція. Міністр економіки та фінансів країни Брюно Ле Мер пообіцяв заблокувати створення проект Libra в Європі, оскільки він загрожує “валютному суверенітету” влади.

Міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц дотримується схожої думки. Він радить уряду країни не приймати паралельні валюти на зразок валюти Libra.

До того ж, міністр фінансів США Стівен Мнучін в липні зазначив, що американська адміністрація висловлює дуже серйозне занепокоєння тим, що Libra може бути використана особами, які займаються відмиванням грошей, а також фінансуванням тероризму.

Президент США Дональд Трамп зазначив, що ця криптовалюта, на його думку, буде мати “низьку стабільність та надійність”.

А міністри фінансів країн G7 попередили, що криптовалюта від Facebook може негативним чином вплинути на функціонування міжнародної валютної системи.

Однак, як підкреслює видання, у Facebook всіляко запевняють, що держави не повинні боятися Libra.

Нагадаємо, ще в червні цього року Visa і Mastercard, сервіс онлайн-платежів PayPal, транспортний сервіс Uber і сервіс онлайн-бронювання житла Booking.com підтримали на той час офіційно не анонсований блокчейн-проект Facebook зі створення власної криптовалюти.

В липні Facebook попередив, що через проблеми з фінансовими регуляторами США, а саме – “значний нормативний контроль”, проект Libra може бути закритий.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram