Герої
11 Вересня 2019
2 741

Костянтин Магалецький INside: Репутаційний капітал є більш важливим, ніж фінансовий

Партнер інвестиційної компанії Horizon Capital — про роботу мрії, важливе рішення в кар’єрі та людей, що надихають 


#1. Які особисті якості вам допомагають рухатися в інвестиційній сфері?

– Я вважаю, що важливо багато працювати, постійно розширювати коло контактів та багато читати, як професійну літературу, так і бізнес-медіа.

#2. Що ви найбільше цінуєте в людях? Особистісні й професійні якості.

– Я найбільше ціную в людях integrity (складно перекласти одним словом українською мовою, але це поняття включає чесність, справедливість, повагу до інших, етичність, принциповість), жагу до постійного розвитку, відкритість до змін, амбіційність та бажання змінювати світ.

#3. Якби ви починали кар’єру з початку, яку б сферу діяльності обрали?

– Я з самого початку, в кінці 90-х, обрав Horizon Capital (тоді ще Western NIS), але від моєї першої подачі резюме до фонду і до full-time роботи пройшло майже 10 років.

За цей час я встиг попрацювати та набратися досвіду у виробничих компаніях, в консалтингу та інвестиційному банкінгу, як в Україні, так і за кордоном, а також закінчив 2-річну програму МВА в США. Я дуже радий, що все так склалося.

Зараз мені дуже подобається працювати пліч-о-пліч з провідними українськими підприємцями та допомагати їм реалізовувати глобальні амбіції, виходити на нові ринки, запускати нові товари та послуги, залучати фінансування для успішного зростання. Наприклад, коли ми проінвестували в “Біофарму“, це було підприємство зі сторічною історією в самому центрі Києва, а зараз це два надсучасних виробництва, які під керівництвом наших партнерів були побудовані “з нуля” в Білій Церкві.

#4. Робота вашої мрії — це? (галузь, компетенції, посада, команда)

– Можливо, це прозвучить банально, але я дуже щасливий у Horizon Capital. Я працюю в фонді вже понад 10 років, і це найкраща команда з якою мені довелось працювати.

Мене дуже надихають успіхи нашого фонду, наших портфельних компаній і постійне вдосконалення.

Також, я дуже люблю знайомитися з новими людьми, шукати нові компанії для наших інвестицій, отже відчуваю можливість реалізовувати свій потенціал.


#5. Чи доводилось у професійній діяльності поступатись власними принципами? Якими?

Ні. Але доводиться часом поступатися власною позицією (думкою) і знаходити компроміси. І це правильно, бо в нас командна робота.

#6. Успішне партнерство для вас — це?

– Перш за все — повага і довіра один до одного, та репутація. Це є найважливіше. Без цього успішні партнерства не можливі.

Більшість наших інвестицій — це міноритарні пакети акцій. Тобто засновники компанії та менеджмент і надалі грають провідну роль в розвитку компанії. І тому для нас дуже важливо, щоб ми могли їм довіряти, а вони довіряли нам.

Вважаю, що репутаційний капітал є більш важливим, ніж фінансовий.

#7. У будь-якій справі є переломні моменти. Які були у вас?

– Напевне, їх було декілька. Але зараз хотів би згадати момент восени 2008 р., коли під час однієї з найбільших фінансових криз мені потрібно було прийняти дуже важливе рішення: повертатись зі США в Україну, щоб працювати в Horizon Capital, чи їхати в Deutsche Bank до Лондона.

Я завжди вірив в потенціал України і в те, що новий фонд Horizon Capital (EEGF II, запущений у вересні 2008 р.) буде успішним, тому вирішив повернутися в Україну, хоча більшість моїх однокласників та друзів мене не зрозуміли. Зараз я вважаю, що це рішення дуже позитивно вплинуло на мене та мій життєвий шлях.

#8. Як ви можете себе описати трьома словами?

– Амбіційний, командний, відкритий.


#9. Якби у вас був лишній $1 млн, яку сферу/проєкт ви б розглядали для інвестицій?

– Я особисто вірю у сферу освіти. Зараз приватна освіта — ще відносно мала індустрія, але в неї дуже велике майбутнє. Тому я б вклав цей мільйон в освіту.

#10. Хто/що вас надихає і чим саме?

– Мене завжди надихають мої батьки, моя дружина і брат (теж займаються інвестиціями), мої колеги та наші партнери-підприємці. Вони дуже відповідально ставляться до своєї роботи, відкриті до нового, і їхня праця дуже важлива для України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram