Новини
29 Травня 2020
1 538

Інвестфонд Horizon Capital придбав міноритарну частку в компанії Makeup

Деталі угоди наразі не розголошуються

Інвестиційний фонд Horizon Capital (EEGF III) придбав міноритарну частку в компанії Makeup Group – найбільшому інтернет-рітейлері в б’юті-сфері в Україні, повідомляє Ain.ua.

Видання зазначає, що деталі угоди не розголошуються, однак на сайті EEGF III йдеться, що середній чек фонду становить $5-20 млн у компанію. “Це перша подібна інвестиція”, – йдеться у повідомленні.

За словами керівника MAKEUP Group Сергія Волобуєва, завдяки партнерству з Horizon Capital компанія зможе прискорити побудову загальноєвропейського лідера на ринку електронної комерції у сфері краси.

Своєю чергою СЕО і партнер-засновник Horizon Capital Олена Кошарна додала, що інвестфонд радий підтримати своїм капіталом і досвідом амбітні плани Makeup зі зростання й подальшої експансії Європою з 14 країн, у яких компанія представлена ​​сьогодні.

І додала, що попри коронакризу, Horizon Capital має намір інвестувати близько $100 млн у компанії в регіоні.

Компанію Makeup засновано у 2009 році. На сьогодні це один із найбільших інтернет-магазинів косметики та парфумерії в Україні. На сайтах Makeup Group представлено понад 200 тисяч товарних позицій від більш ніж 2 тисяч постачальників.

У 2019 році на сайти компанії зайшло близько 200 млн унікальних користувачів. У результаті компанія потрапила до топ-20 світових платформ електронної комерції у сфері краси. “Щорічно цей показник зростає на 75%”, – зазначили у компанії.

Наразі MakeUp працює на 14 ринках, враховуючи Австрію, Білорусь, Болгарію, Чеську Республіку, Німеччину, Угорщину, Італію, Казахстан, Молдову, Польщу, Румунію, Росію, Словаччину та Україну. Також компанія планує запуск в Європейському Союзі: Франції, Іспанії, Португалії, Великій Британії, Швейцарії, країнах Бенілюксу й Балканів.

Раніше Investory News писали, що інвестиційна компанія Horizon Capital, яка наразі управляє активами в Україні та Молдові на суму близько $850 млн, найближчим часом має намір перевищити планку активів під управлінням в $1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram