Новини
24 Січня 2020
1 166

Horizon Capital планує наростити активи під управлінням до понад $1 мільярда

Це прямі інвестиції, кошти співінвесторів та боргове фінансування

Інвестиційна компанія Horizon Capital, яка в даний час управляє активами в Україні та Молдові на суму близько $850 млн, найближчим часом має намір перевищити планку активів під управлінням в $1 млрд.

Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на інтерв’ю з головним виконавчим директором компанії Оленою Кошарною в кулуарах Українського дому, організованого в Давосі Фондом Пінчука, WNISEF і Horizon Capital.

“Головні наші плани — що в найближчому майбутньому ми будемо управляти більш ніж $1 млрд: це наші прямі інвестиції, кошти співінвесторів і боргове фінансування”, — сказала вона.

Олена Кошарна зазначила, що фонд Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III) обсягом $200 млн, формування якого було завершено рік тому, вже здійснив дев’ять інвестицій в Україні.

“І ще дві угоди закриваємо: 10-а і 11-а інвестиції — це компанії, які швидко розвиваються”, — зазначила глава Horizon Capital.

Вона також додала, що компанія має намір залишатися лідером у своєму секторі.

Довідково. Horizon Capital заснована у 2006 р. чотирма партнерами, які розпочали свою співпрацю з інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), створеного за кошти уряду США в 1994 р. з капіталом $150 млн для України та Молдови. В даний час мажоритарієм і CEO Horizon Capital є Кошарна. Офіси компанії розташовані в Києві та Чикаго.

Horizon Capital управляє чотирма фондами прямих інвестицій (понад 40 інституціональних інвесторів) з активами понад $850 млн, серед яких WNISEF, EEGF (створений у 2006 р. з капіталом $132 млн) і EEGF II (створений у 2008 р. з капіталом $370 млн). Засоби зазначених фондів інвестуються компанією в проекти в Україні та Молдові.

Як писали раніше Investory News, Horizon Capital оголосив, що фонд EEGF II, розміром в $370 млн продав 22,7% акцій Purcari Wineries PLC й остаточно вийшов зі складу акціонерів компанії. Дохід компанії в 3,3 раза перевищив суму інвестиції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram