Новини
28 Квітня 2021
753

Київ з 1 травня виходить з локдауну

Знову працюватиме транспорт, школи та ресторани

У суботу, 1 травня, Київ виходить із “червоної” зони, у місті скасують суворі карантинні обмеження. Рішення про це ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій КМДА, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

За його словами вже на вихідних запрацює весь наземний громадський транспорт і метро. Крім того, роботу відновлять ринки й торговельні заклади — із дотриманням усіх норм безпеки.

Що стосується освітнього процесу, то дошкільні, середні та вищі навчальні заклади повертаються до звичайного режиму роботи після Великодніх свят — з 5 травня.

“Контроль за дотриманням карантинних заходів у Києві посилять”, — попередив Кличко.

Локдаун у Києві запровадили вже понад місяць тому — 20 березня, коли тимчасово зупинили роботу торговельних центрів, ресторанів, музеїв і кінотеатрів.

З 23 березня 2021 року Київ перебуває у “червоній” карантинній зоні, для якої уряд визначив такі обмеження: мають бути зачинені непродовольчі ринки та магазини, спортивні зали, басейни, фітнес-центри, ТРЦ, кав’ярні та ресторани — лише “на винос”, не повинні працювати заклади освіти (окрім дитячих садків і початкових класів у школах).

З 5 квітня обмеження в Києві стали ще суворішими — доступ до громадського транспорту дозволений лише за перепустками, закрились школи та дитячі садочки.

Нагадаємо, наприкінці березня влада Києва подовжила столичним підприємцям пільги на час суворих карантинних обмежень. Серед основних — вартість оренди комунального майна зменшено на 50%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram