Новини
19 Березня 2021
624

Влада Києва подовжила столичним підприємцям пільги на час суворих карантинних обмежень

Серед основних — вартість оренди комунального майна зменшено на 50%

На час карантинних обмежень, введених через пандемію коронавірусу, у Києві подовжено пільги для столичних підприємців, повідомляє заступник голови КМДА Олександр Харченко на своїй сторінці у Facebook.

“Усвідомлюючи свою відповідальність перед столичним бізнесом, та виключно в межах нашої компетенції, столична влада ще у березні минулого року ухвалила низку рішень щодо місцевих пільг усім підприємцям. А у грудні 2020-го за ініціативою міського голови Віталія Кличка Київрада ухвалила рішення не лише подовжити пільги для столичного бізнесу, але й розширити їх”, — зазначив Олександр Харченко.

І наголосив, що підприємці мають можливість фактично не сплачувати за користування комунальним майном в орендованих у міста приміщеннях та не сплачувати за договорами розміщення засобів пересувної та сезонної торгівлі в разі повного припинення діяльності на весь період неможливості роботи.

“У разі ж провадження діяльності (якщо вона не заборонена умовами карантину) підприємці мають можливість сплачувати лише 50% від розміру певних місцевих зборів за весь період будь-яких карантинних обмежень”, — наголосив чиновник.

Нагадаємо, у листопаді минулого року президент України анонсував п’ять нових програм підтримки бізнесу під час карантину.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram