Новини
25 Березня 2020
930

Карантин продовжено на 30 днів: По всій Україні — режим надзвичайної ситуації

В режим НС переведена Єдина державна система цивільного захисту

Кабінет міністрів України (КМУ) ввів режим надзвичайної ситуації на 30 днів до 24 квітня по всій Україні, на такий же термін продовжено заходи карантину.

У зв’язку з тим, що випадки захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19 виявлено вже в 13 областях, уряд прийняв рішення продовжити карантин. Також на цей термін по всій країні введено режим надзвичайної ситуації.

В режим НС переведена і Єдина державна система цивільного захисту.

Крім введення НС, Кабмін ухвалив:

• в зонах надзвичайної ситуації належним чином облаштувати КПП, з обов’язковим санітарним оглядом громадян і пропуском тільки після медичного огляду і дезінфекції транспорту;

• залучити до роботи на цих пунктах співробітників і технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії та ГС ЧС;

• все приміщення і тротуари повинні проходити ретельну дезінфекцію;

• надавати допомогу малозахищеним верствам населення з залученням співробітників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій.

Як стверджують в КМУ, під час надзвичайної ситуації влада, а передусім — служби цивільного захисту працюватимуть посилено, у спеціальному режимі. “Надзвичайна ситуація не передбачає втручання держави в управління приватними компаніями чи обмеження прав та свобод українців”, — зазначають у прес-службі.

Нагадаємо, пошуковий гігант Google підтримав інформаційну кампанію Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) з протидії коронавірусу та виділить на неї грант у розмірі $550 тис. Це дозволить користувачам пошукового сервісу в Україні в першу чергу отримувати перевірені дані.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram