Новини
6 Листопада 2019
716

Кабмін скоротить 1770 працівників Держстату

Частина функцій, які виконували районні підрозділи, будуть передані на обласний рівень

Кабінет міністрів України скоротить 1770 співробітників Державної служби статистики. Про це повідомляє міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці в Facebook.

“Ми прийняли непросте рішення скоротити 1770 посад в Державній службі статистики. Також будуть звільнені та передані в оренду або на приватизацію 281 об’єкт нерухомості”, — пише Дубілет.

Він також додав, що оптимізація пройде шляхом скорочення підрозділів районного рівня. “З урахуванням того, що більшість звітів, які компанії подають в Держстат, подаються в електронному вигляді, підтримка цих підрозділів стала недоцільною”, — пояснив Дубілет.

За його словами, частина функцій, які виконували районні підрозділи, будуть передані на обласний рівень.

Також в Кабміні планують спростити звіти, що подаються в Держстат, і зменшити державну їх кількість.

“Хотів би звернутися окремо до співробітників, які потрапили під це скорочення. Нам дуже шкода, що нам довелося йти на ці заходи, але ми змушені це робити, щоб перезапустити економіку України. Я дуже сподіваюся, що ви зможете знайти в цій новій економіці своє місце. Ми будемо над цим працювати разом з оновленою службою зайнятості та багатьма іншими сторонами”, — написав Дубілет.

Нагадаємо, Державна служба статистики перейшла у підпорядкування секретаріату Кабінету міністрів. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на зустрічі з бізнес-спільнотою в Клубі Кабміну.

Як відомо, Стів Істербрук пішов з поста президента і генерального директора мережі ресторанів швидкого харчування McDonald’s через роман з підлеглою, його змінив Кріс Кемпчінскі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram