Новини
21 Листопада 2019
880

Кабмін передав на приватизацію 339 держпідприємств Фонду держмайна

В цілому погодили до приватизації 737 державних підприємств

На засіданні Кабінет Міністрів України (КМУ) затверджена передача 339 державних підприємств для подальшої приватизації до Фонду Державного Майна. Про це повідомляє міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов на своїй сторінці в Facebook.

“Цього разу передали державні підприємства від нас до Фонду Державного Майна для приватизації. 339 підприємств. Передали. Сьогодні. Рішенням Кабінету Міністрів. Ті, що в нашому підпорядкуванні. Включно з аграрними підприємствами. Інші міністерства та органи влади ще також готуються”, — зазначає міністр.

За словами Милованова, з цих підприємств жодне не є стратегічним і не виконує унікальну сервісну функцію. Крім того, більшість з них знаходяться у критичному фінансовому стані.

Для ефективної роботи вони мають бути передані у приватний сектор. “Для нас важливо залучити інвестиції для розвитку цих підприємств та зберегти робочі місця для людей”, — зазначив Тимофій Милованов.

В цілому погодили до приватизації 737 держпідприємств різних галузей. Всі інші, окрім 339, будуть передані згодом.

“Згідно з наказом Президента України та дорученням Прем’єр-міністра України, кожне міністерство має провести аналіз наявного майна та зробити його управління ефективним, у тому числі шляхом приватизації”, — розповів міністр.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про передачу Фондові державного майна (ФДМ) України від Держуправління справами перших п’яти підприємств, в тому числі готелю “Дніпро”, держпідприємств “Чайка” і “Центрсервіс”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram