Новини
28 Жовтня 2019
989

Президент підписав указ про передачу Фонду держмайна перших п’яти підприємств

Це стало можливим після підписання закону про скасування списку об’єктів, заборонених до приватизації

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про передачу Фондові державного майна (ФДМ) України від Держуправління справами перших п’яти підприємств, в тому числі готелю “Дніпро”, держпідприємств “Чайка” і “Центрсервіс”. Про це пише БізнесЦензор з посиланням на повідомлення заступника голови Офісу президента (ОП) Юлії Ковалів під час брифінгу.

Вона пояснила, що це стало можливим після підписання президентом закону про скасування списку об’єктів, заборонених до приватизації.

“Цей закон у нас діяв з 1999 р. і протягом останніх років це був один з найбільших бар’єрів, який не дозволяв запустити по-справжньому велику приватизацію в Україні”, — сказала вона.

При цьому Ковалів помітила, що “Центрсервіс”, по суті, є комерційною нерухомістю, а “Технобуд” та “Українські телекомунікаційні мережі” займалися переважно здачею нерухомості в оренду.

Зазначені держпідприємства були відібрані після інвентаризації. “Ми вибрали перші п’ять, які повністю готові, за якими у нас немає заборон, судів та інших юридичних обмежень на приватизацію”, — розповіла заступник голови ОП.

За словами Юлії Ковалів, другим кроком стане передача ФДМ ще дев’яти об’єктів. “Зараз по ним ведеться інвентаризація і підготовча робота, за деякими ми відстоюємо в судах інтереси держави”, — уточнила заступник голови ОП, зазначивши, що мова йде, зокрема, про готелі “Україна”, комплексах “Конча-Заспа” та “Пуща- водиця”.

Заступник глави ОП також розповіла під час брифінгу, що Офіс президента розраховує на розгляд парламентом законопроекту про демонополізацію спиртової галузі в Україні на наступному тижні та початок підготовки держпідприємства “Укрспирт” до приватизації.

“За нашими оцінками, приватизація “Укрспирту” принесе нам не менше 5 млрд грн”, — додала вона.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про концесію” № 155-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 3 жовтня 2019 р.  Концесія забезпечить залучення інвестицій у соціальну, транспортну, енергетичну сфери, житлово-комунальну інфраструктуру, охорону здоров’я.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram