Новини
7 Жовтня 2021
658

IKEA перенесе виробництво з країн Східної Азії до Туреччини

Компанія вже експортує з неї втричі більше, ніж імпортує

Фото: Flickr/rarye

Шведська торгова мережа з продажу меблів і товарів для дому IKEA планує перенести частину виробництва зі Східної Азії до Туреччини. Таким чином компанія планує розв’язати проблему з поставками, пише Reuters.

Туреччина стане виробляти більше товарів для IKEA. Компанія, в якій сім магазинів у країні, вже експортує з неї втричі більше, ніж імпортує. Зараз в Туреччині виробляють текстильні, скляні, керамічні та металеві вироби. Після перенесення виробництва до них додадуться крісла, книжкові шафи та гардеробні.

“Можливо, це не дуже хороша стратегія — виробляти товари в одній країні, а потім намагатися перевозити їх по всьому світу”, — коментує ситуацію фінансовий директор IKEA Керім Нісель.

Вартість перевезення контейнера з країн Східної Азії, де зараз проводиться велика частина товарів IKEA, за період пандемії зросла з $2 тис. до $12 тис.

Прикладу IKEA слідують і інші європейські бренди. Так, італійська текстильна компанія Benetton нарощує виробництво в Сербії, Хорватії, Туреччині, Єгипті й Тунісі.

Розташування Туреччини та сильна виробнича база можуть бути корисні IKEA, але Нісель сказав, що хеджування від коливань курсу ліри, який в середу впав майже до рекордно низького рівня, залишається серйозною проблемою для ритейлерів.

Проблеми з поставками торкнулися багатьох брендів. Виробник спортивного одягу і взуття Nike заявляв про перебої з перевезенням товарів напередодні передноворічного сезону. З середини липня більшість заводів Nike у В’єтнамі не працюють через несприятливі ​​епідеміологічні обставини.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram