Новини
28 Вересня 2021
718

Nike попередила про глобальний дефіцит взуття

Перебої з виробництвом і доставкою продукції компанії можуть тривати до весни 2022 року

Американський виробник спортивного одягу та взуття Nike попередив про можливий дефіцит своєї продукції через глобальні проблеми в логістиці, повідомляє BBC.

Компанія уточнила, що перебої з виробництвом і доставкою її взуття можуть тривати до весни 2022 року. Причиною проблем стали збої в ланцюжках поставок і брак робочих в Азії. Американський виробник вже знизив прогноз власних продажів на найближчий рік.

Заводи компанії у В’єтнамі та Індонезії, які виробляють три чверті всього обсягу її взуття, постраждали від ковідних обмежень місцевої влади. Так, у В’єтнамі цьго року Nike зупиняв виробництво в цілому на 10 тижнів.

“Ми не застраховані від проблем у глобальному ланцюжку поставок, які ускладнюють виробництво і перевезення продукції у всьому світі”, — заявив фінансовий директор Метью Френд. За його словами, ці фактори вплинуть на всі регіони, де представлена ​​продукція Nike.

Вже зараз час для доставки продукції з Азії в Північну Америку збільшився вдвічі, з 40 до 80 днів. Nike також відзначає збільшення часу перевезень у Європі, на Близькому Сході та в Африці через завантаженість портів і залізниць.

У США це вже призвело до нестачі дитячих іграшок, деревини, нового одягу і кормів для домашніх тварин, і, як підсумок, до зростання цін. Інші великі бренди, наприклад, виробник іграшок Hasbro і гігант спортивного одягу Adidas також повідомляли про потенційні проблеми з поставками в сезон святкових розпродажів. У Британії також виник дефіцит деяких продуктів через високі ціни на газ.

Раніше Investory News писали, що Nike подала до суду на інтернет-колектив MSCHF. Їх звинувачують у продажі неузгодженої партії взуття “Satan Shoes”, яка була розроблена у співпраці з репером Lil Nas X, повідомляє

Нагадаємо, на логістичний ринок України вийшла українська компанія Ніка Транс Логістика (NIKA TRANS LOGISTICS), яка входить у групу підприємств Group DF International. Інвестиції акціонера в логістичну компанію становили $10 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram