Новини
30 Березня 2021
877

Nike проти сатани: Компанія спортивного одягу подала до суду на MSCHF

У репліку фірмових кросівок під назвою Satan Shoes додали краплинку людської крові

Спортивна компанія Nike подала до суду на інтернет-колектив MSCHF. Їх звинувачують у продажі неузгодженої партії взуття “Satan Shoes”, яка була розроблена у співпраці з репером Lil Nas X, повідомляє The Verge.

Світовий бренд заявляє, що MSCHF порушила її права на товарний знак, оскільки випустили репліку лімітованої серії кросівок Nike. Взуття було модифіковано за допомогою краплі людської крові. Минулого тижня було оголошено про випуск Satan Shoes (як їх офіційно називають). Nike заявляє, що це завдало шкоди її репутації. Спортивний гігант просить знищити партію і компенсувати їм збитки командою MSCHF.

MSCHF — компанія відома своїми товарами для каскадерів. Серед яких, наприклад, Jesus Shoes 2019 року. Це пара білих Nike Air Max 97 за $1425, балони підошви яких наповнені водою з річки Йордан. До речі, Nike не заперечувала проти випуску цієї репліки.

Бренд не задоволений тим теологічним змістом, який вкладено в нову розробку. Кросівки сатани — це червоно-чорні Air Max 97 за $1018, що містять у своїх балонах чорнила з додаванням людської крові, прикрашені вони пентаграмою і випущені у кількості 666 штук.

Nike вважає, що такий зміст наражає бренд на небезпеку бути звинуваченими у сатанізмі. А також, що технологічна зміна підошви кросівок може становити загрозу безпеці споживачів.

Щоб довести свою правоту, Nike цитує коментарі в соціальних мережах людей, які не розуміють, що MSCHF просто неофіційно перепродають взуття. “Не буду купувати Nike знову. Ви заблоковані!”, — пишуть покупці. “Це огидно! Як Nike не бере участь у цьому, коли на взутті є символ Nike”, — говорять інші.

“MSCHF обманює споживачів, змушуючи їх повірити в те, що Nike виробляє або схвалює взуття Satan Shoes. Переконання споживачів у тому, що взуття Satan Shoes є справжньою продукцією Nike, змушує їх ніколи не купувати будь-які продукти Nike в майбутньому”, — йдеться у скарзі Nike.

Нагадаємо, Nike показала кросівки, які можна одягнути без допомоги рук. Таке взуття буде актуальним для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram