Новини
19 Серпня 2019
655

IKEA інвестує в розвиток технологій “розумного будинку”

Таким чином компанія прагне виходити за рамки звичного уявлення про домашню обстановку

Фото: IKEA

У шведській компанії IKEA збільшать інвестиції в розвиток технологій “розумного будинку”, створивши для цього окремий структурний підрозділ IKEA Home smart. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті компанії.

“IKEA хоче пропонувати продукцію, яка може поліпшити домашній побут багатьох людей. Для цього ми повинні звернутися до продуктів і рішень, які виходять за рамки звичного уявлення про те, якою має бути домашня обстановка”, — відзначає глава нового підрозділу Берна Блоку (Björn Block).

Над новим напрямком компанія працює з 2012 р., випустивши власний додаток і екосистему для інтелектуального освітлення, продукти бездротової зарядки й розумного звуку, зокрема в колекції є колонка з вбудованим світильником.

Згідно із заявою, тепер IKEA буде активніше розвивати й фінансувати проект, для чого в компанії було створено спеціальний структурний підрозділ.

“Home smart стане найбільшим з часу запуску відділенням Children’s IKEA”, — відзначають в компанії.

Точну суму інвестицій в IKEA не розкривають, але в компанії стверджують, що це найбільший новий бізнес для компанії з моменту створення напрямку товарів для дітей.

Як пише The Verge, ця заява може бути запрошенням до співпраці для творців Google Assistant, Alexa та інших голосових помічників. Магазини IKEA відвідують близько 780 млн осіб на рік і така аудиторія повинна залучити Google та Amazon, вважають у виданні.

Як відомо, у співпраці з американським стартапом Ori Living IKEA представила роботизовану меблеву систему Rognan для маленьких квартир.

Також, шведська компанія запустила веб-сайт для українських споживачів і почала кампанію з набору персоналу в Україні. Тож перший магазин планується відкрити у Києві наприкінці 2019 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram