Новини
3 Липня 2019
1 998

Місце зустрічі: IKEA визначилась з першим магазином та шукає персонал

Відкриття магазину міського формату в столиці заплановано на кінець 2019 року

Шведська компанія IKEA, найбільший світовий ритейлер меблів і товарів для дому, запустила веб-сайт для українських споживачів і почала кампанію з набору персоналу в Україні.

“З червня IKEA почала масштабну кампанію з набору персоналу в магазин міського формату в Києві”, – йдеться в повідомленні на сайті, де поки ще немає асортименту, а лише розміщена довідка про історію компанії, форма для резюме та дані про українську команду.

Як стало відомо, IKEA шукає співробітників відділів продажів і роботи з клієнтами, логістики та дизайну інтер’єру.

Однак, стало відомо про керівництво української команди. Директором IKEA Retail Ukraine став француз Флоріан Мелле, а HR-менеджером – Вікторія Новохацьки (раніше працювала в Shell і Volvo Trucks).

Відкриття магазину міського формату IKEA в столиці заплановано на кінець 2019 р. У ньому буде запропоновано широкий асортимент із понад 6 тис. товарних позицій, а також перелік послуг і рішень для будинку.

За інформацією “НВ Бізнес”, перший магазин IKEA запрацює в ТРЦ Blockbuster Mall, який належить “Мандарин Плаза Груп” Вагіфа Алієва. Запуск в Ocean Mall скасували через зрив термінів.

Нагадаємо, про плани виходу компанії на український ринок стало відомо ще у вересні 2018 р., коли IKEA почала набирати працівників. Перший супермаркет площею близько 6 тис. кв м планували відкрити в 2019 р. саме в ТРЦ Ocean Mall.

На запит Investory News, який був надісланий до прес-служби компанії, відповіли, що “у зв’язку із затримкою будівництва та отримання дозволів ТРЦ Ocean Mall, компанія розглядає альтернативні опції, які дозволять їй вийти на український ринок у найкоротший термін. Більш детальна інформація буде оприлюднена, як тільки вона стане доступною”.

Для довідки: IKEA заснована в 1943 р. у Швеції Інгваром Кампрадом. Перший власний магазин компанії з торгівлі меблями і предметами домашнього вжитку відкрився у 1958 р. На кінець серпня 2018 р. ритейлер керував 403 магазинами в 49 країнах світу. Продажі IKEA протягом фінансового року — з вересня 2017 р. по серпень 2018 р. — склали €34,8 млрд.  За цей же період магазини мережі відвідали 957 млн ​​чоловік. В Україні бренд IKEA зареєстровано у 1994 р. і він належить нідерландській компанії Inter IKEA.

Як відомо, індійський стартап Livspace, який минулого року отримав $70 млн від Goldman Sachs та TPG Growth, привернув увагу ще одного інвестора – венчурного підрозділу Ingka Group (холдинг, який контролює 90% IKEA). Неофіційно сума угоди склала $10-15 млн.

Також IKEA у співпраці з американським стартапом Ori Living представила роботизовану меблеву систему Rognan для маленьких квартир. Розробка надійде у продаж у 2020 р. в Гонконзі та Японії.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram