Новини
21 Травня 2019
870

IKEA інвестувала в індійський сервіс для дизайну інтер’єрів Livspace

Неофіційно сума угоди склала $10-15 млн

Фото: techcrunch.com

Індійський стартап Livspace, який минулого року отримав $70 млн від Goldman Sachs та TPG Growth, привернув увагу ще одного інвестора – венчурного підрозділу Ingka Group (холдинг, який контролює 90% IKEA), – пише TechCrunch.

Як повідомляється, Livspace створений у 2012 році вихідцем з Google – Ануджа Шрівастава. Сервіс дозволяє користувачам підібрати дизайн інтер’єру: зв’язує їх із дизайнерами, дозволяє працювати над візуалізацією проекту, а потім допомагає знайти виконавців.

“З моменту створення проект залучив $97,6 млн без останнього раунду, обсяг якого не розкривається”, – зазначає TechCrunch. І додає, що IKEA отримала в проекті міноритарну частку. Як відмітив генеральний директор і співзасновник Livspace Ануй Срівастава у коментарі TechCrunch, частка участі незначна. “Ніяких планів щодо збільшення інвестицій немає”, – додав він.

“У свою чергу видання Economic Times припустило, що сума угоди склала $10-15 млн. Але цю суму в Livspace не підтвердили”, – йдеться у повідомленні.

Що стосується умов подальшої співпраці, то наразі в компаніях не зазначають, як працюватимуть у майбутньому. Ймовірно, продукти IKEA стануть доступні через Livspace. “Але Ануджа Шрівастава сказав, що подробиці ще належить узгодити”, – пише видання. На думку Шрівастава IKEA могла б допомогти Livspace вийти на нові ринки. “Але продаж сервісу шведській компанії не планується”, – зазначив він.

Раніше Investory News писали, IKEA планує інвестувати €400 млн ($448 млн) на відкриття нових магазинів у Франції, які будуть поступово з’являтися протягом трьох років.

Нагадаємо, в Україні перший супермаркет площею близько 6 тис. кв. м в ТРЦ Ocean Mall планували відкрити у 2019 році. Але у зв’язку із затримкою будівництва та отримання дозволів ТРЦ Ocean Mall IKEA знайшла вихід – до кінця 2019 року компанія планує відкрити чотири торгові точки площею близько 500 кв. м, де буде працювати видача товару при замовленні через Інтернет.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram