Новини
7 Березня 2019
1 122

Бути чи не бути: ІКЕА знову змінила плани щодо України

(Оновлено) Зміни пов’язані із затримкою введення в експлуатацію ТРЦ Ocean Mall. Компанія розглядає альтернативні опції

Голландська компанія IKEA змінила плани щодо розвитку на українському ринку. Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на особисті джерела. На запит Investory News, який був надісланий до прес-служби компанії, відповіли, що “у зв’язку із затримкою будівництва та отримання дозволів ТРЦ Ocean Mall, компанія розглядає альтернативні опції, які дозволять їй вийти на український ринок у найкоротший термін. Більш детальна інформація буде оприлюднена, як тільки вона стане доступною”.

За інформацією LIGA.net, до кінця 2019 р. компанія планує відкрити чотири торгові точки площею близько 500 кв м, де буде працювати видача товару при замовленні через Інтернет. Зазначається, що зміни пов’язані із затримкою введення в експлуатацію ТРЦ Ocean Mall, який повинен був стати першою великою торговою точкою IKEA в Україні.

Нагадаємо, про плани виходу компанії на український ринок стало відомо ще у вересні 2018 р., коли IKEA почала набирати працівників. Перший супермаркет площею близько 6 тис. кв м в ТРЦ Ocean Mall планували відкрити в 2019 р.

Для довідки: IKEA заснована в 1943 р. у Швеції Інгвар Кампрадом. Перший власний магазин компанії з торгівлі меблями і предметами домашнього вжитку відкрився у 1958 р. На кінець серпня 2018 р. ритейлер керував 403 магазинами в 49 країнах світу. Продажі IKEA протягом фінансового року — з вересня 2017 р. по серпень 2018 р. — склали €34,8 млрд, повідомляється на офіційному сайті компанії. За цей же період магазини мережі відвідали 957 млн ​​чоловік. В Україні бренд IKEA зареєстрований у 1994 р. і належить нідерландській компанії Inter IKEA.

Нагадаємо, Dragon Capital придбав торгово-розважальний центр “Аладдін”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram