Новини
2 Липня 2021
726

Французька Total купує 6 сонячних електростанцій в Україні

Компанія отримала дозвіл від Антимонопольного комітету 

У п’ятницю, 2 липня, Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл французькій Total Eren S.A. (дочірня компанія холдингу Total) придбати понад 50% у шести компаніях-операторах сонячних електростанцій (СЕС) загальною потужністю 103,9 МВт. Про це йдеться на сайті АМКУ.

Згідно з матеріалами Комітету, Total Eren отримає контроль у львівських ТОВ “Енерджі спейс” (5,94 МВт і 5,797 МВт), ТОВ “Терновиця Солар” (13,023 МВт і 15,537 МВт), ТОВ “Терновиця Солар Плюс” (12,832 МВт і 15,537 МВт), ТОВ “Санлайт Дженерейшн” (5,94 МВт і 5,797 МВт), ТОВ “Енергопостач-Плюс” (5,94 МВт і 5,797 МВт) і ТОВ “Лайтфул” (5,94 МВт і 5,797 МВт).

Як зазначає Інтерфакс-Україна, основним бенефіціаром “Енерджі спейс” і “Терновиця Солар Плюс” вказано Ксенію Трофименко (дочка засновника девелопера “НЕСТ”, співвласника мережі кінотеатрів Multiplex й ексінвестора компанії “Трейд Коммодіті” Володимира Трофименка).

Бенефіціаром “Терновиця Солар”, “Санлайт Дженерейшн”, “Енергопостач-Плюс” і “Лайтфул” вказано генерального директора девелоперського холдингу “ТКС” Івана Торського.

Раніше Investory News писали, що французька Total збільшує інвестиції у виробництво відновлюваної енергії. Так, компанія скорочує залежність від нафти та планує стати великим виробником енергії з низьким вмістом вуглецю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram