Новини
1 Жовтня 2020
796

Французька Total збільшує інвестиції у виробництво відновлюваної енергії

Компанія скорочує залежність від нафти та планує стати великим виробником енергії з низьким вмістом вуглецю

Французька компанія Total заявила, що збільшить річні інвестиції у поновлювані джерела енергії та електрику на 50%, оскільки прагне скоротити свою залежність від нафти та хоче стати великим виробником енергії з низьким вмістом вуглецю, повідомляє Reuters.

“Зіткнувшись з похмурими довгостроковими перспективами попиту на нафту, Total прискорює пошук альтернативних джерел доходу, приділяючи особливу увагу електроенергетиці та розширенню свого бізнесу в галузі поновлюваних джерел енергії”, – йдеться у повідомленні.

Французька нафтогазова компанія, яка скоротила витрати, борючись з наслідками пандемії коронавірусу, заявила, що до 2030 року збільшить інвестиції у поновлювані джерела енергії й електрику з $2 млрд до $3 млрд на рік.

Компанія також зазначила, що протягом наступних 10 років продажі нафтопродуктів скоротяться на 30% і до цього етапу вони складуть третину від доходів Total. При цьому 15% доходів припадатимуть на електроенергію, 50% – на газ і ще 5% – на біопаливо.

“Диверсифікація діяльності… підвищує стійкість і компенсує волатильність цін на нафту”, – зазначив голова та головний виконавчий директор Total Патрік Пуянне.

Раніше Investory News писали, що члени Нафтогазової кліматичної ініціативи (Oil and Gas Climate Initiative, OGCI) поставили за мету до 2025 року знизити середню вуглеродомісткість операцій з видобутку нафти та газу до 20-21 кг еквівалента вуглекислого газу на барель нафтового еквівалента (CO2e/boe) щодо базового рівня у 23 кг у 2017 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram