Новини
17 Липня 2020
1 329

Нафтогазові гіганти поставили за мету до 2025 року знизити викиди парникових газів

Компанії зобов’язуються скоротити викиди як CO2, так і метану 

Члени Нафтогазової кліматичної ініціативи (Oil and Gas Climate Initiative, OGCI) поставили за мету до 2025 року знизити середню вуглеродомісткість операцій з видобутку нафти та газу до 20-21 кг еквівалента вуглекислого газу на барель нафтового еквівалента (CO2e/boe) щодо базового рівня у 23 кг у 2017 році, про це йдеться у повідомленні об’єднання.

“Під цією метою мається на увазі скорочення до 2025 року від 36 до 52 млн тонн еквівалента CO2 на рік за умови постійного рівня видобутку нафти та газу, що еквівалентно викидам CO2 від споживання енергії у 4-6 млн будинків”, – йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що цільовий показник містить скорочення викидів як CO2, так і метану у результаті діяльності з розвідки та видобутку нафти й газу.

“Інтенсивність викидів розраховуватиметься як частка нафти та газу, що надходитимуть у продаж”, – йдеться у повідомленні.

Щоб зробити свій внесок у скорочення викидів парникових газів, компанії-члени OGCI візьмуть на себе ряд заходів, що враховують роботу над підвищенням енергоефективності, використання електроенергії від поновлюваних джерел, а також зберігання та утилізації вуглецю.

У пресрелізі наголошується, що компанії збираються звітувати про досягнуті результати щорічно, крім того їх дані будуть оцінюватися аудитором EY, як незалежною третьою стороною.

“Попри те, що цілі щодо зниження викидів метану включені до цільових показників зменшення викидів парникових газів, OGCI продовжить окремо звітувати щодо прогресу зниження металомісткості”, – йдеться у повідомленні.

OGCI було створено у 2014 році для здійснення колективних дій у боротьбі зі зміною клімату та активізації глобальних заходів реагування. Наразі вона включає 12 компаній: BP, Chevron, CNPC, Eni, Equinor, ExxonMobil, Occidental, Petrobras, Repsol, Saudi Aramco, Shell і Total.

Нагадаємо, американська авіакомпанія Delta Air Lines заявила, що протягом наступного десятиліття інвестує $1 млрд в ініціативи, які обмежать вплив глобальних авіаперевезень на навколишнє середовище.

Крім того японська Subaru Corp. заявила, що всі транспортні засоби будуть електричними до першої половини 2030-х рр. Компанія також буде просувати екологічні ініціативи, які зменшать викиди на всьому ланцюжку виробництва авто.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram