Новини
18 Жовтня 2021
681

ФДМУ: Рішення Верховного Суду про незаконність відчуження будівель на заводі “Більшовик” є остаточним

Фонд держмайна інформує всіх потенційних інвесторів про остаточність і неможливість оскарження рішення

Рішення Верховного Суду України щодо незаконного відчуження п’яти нежитлових будівель загальною площею 6 399,20 м², які знаходяться на території АТ “ПКМЗ” (заводу “Більшовик”), набрало законної сили та не може бути оскарженим, повідомляє пресслужба Фонду держмайна України (ФДМУ).

“Разом із тим, інформаційні повідомлення щодо начебто підтвердження судами законності відчуження зазначених об’єктів державного майна є такими, що не відповідають дійсності та спрямовані на зрив приватизації заводу “Більшовик” шляхом дезінформації потенційних інвесторів”, — зазначається у повідомленні.

Згідно з інформацією, рішення Північного апеляційного господарського суду, на яке посилаються опоненти, не заперечує факт незаконного відчуження нерухомого майна на торгах 2019 року, а скасовує рішення Господарського суду міста Києва щодо протиправності державної реєстрації права власності за незаконним власником.

“Зазначене рішення апеляційної інстанції носить виключно технічний характер та підлягає оскарженню, яке Фонд державного майна України здійснить відповідно до чинного законодавства”, — підкреслюють у ФДМУ.

Фонд держмайна інформує всіх потенційних інвесторів про остаточність і неможливість оскарження рішення Верховного Суду України щодо незаконного відчуження зазначених будівель на території заводу “Більшовик”.

“Поширення недостовірних і маніпулятивних інформаційних повідомлень щодо зазначеного питання є підтримкою недобросовісних фінансових груп, які намагаються незаконно заволодіти активами підприємства та зірвати прозору приватизацію заводу “Більшовик”, — наголошують у ФДМУ.

Як писали раніше Investory News, в Україні кожне п’яте державне підприємство є збитковим, а близько 15% держмайна взагалі не використовується. У відомстві впевнені — розв’язати цю проблему може приватизація.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram