Новини
23 Липня 2021
741

Фонд держмайна: В Україні кожне п’яте державне підприємство є збитковим

У відомстві впевнені — розв’язати цю проблему може приватизація

В Україні кожне п’яте державне підприємство є збитковим, а близько 15% держмайна взагалі не використовується, повідомляє Укрінформ з посиланням на виступ заступника голови Фонду державного майна України Костянтина Кошеленка під час пресконференції на тему: “Приватизація + Демонополізація = Економічне зростання”.

“У нас кожне п’яте державне підприємство є збитковим, кожне третє — не виходить на зв’язок і нормально не функціонує. А що стосується державного майна, то понад 15% взагалі не використовується. Для порівняння, це площа понад 200 стадіонів “Олімпійський”, які пустують або знаходяться в “сірій” і “чорній” оренді”, — зазначив чиновник.

Крім того, частина підприємств потребує реконструкції та модернізації. За словами Кошеленко, розв’язати цю проблему може приватизація, яка буде сприяти залученню інвестиційних коштів в оновлення таких підприємств і наповнення держбюджету в цілому.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила за основу проєкт Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є держава”. Докладніше — за посиланням.

Як писали раніше Investory News, з моменту демонополізації спиртової галузі 1 липня 2020 року відбулися аукціони з приватизації 25 активів спиртової галузі, що принесло до бюджету близько 1,5 млрд грн. Фонд державного майна очікує ще більшу увагу до активів спиртової галузі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram