Новини
19 Березня 2021
677

Facebook презентувала браслет для управління доповненою реальністю

Керування гаджетом здійснюватиметься силою думки

Компанія Facebook представила прототип браслета, який дозволить користувачам управляти предметами доповненої реальності силою думки. За словами розробників, пристрій дасть можливість набирати текст швидше, ніж на механічній клавіатурі. Браслет повинен стати доповненням до розумних окулярів від Facebook, повідомляє CNBC.

За словами представників компанії, користувачі браслета зможуть управляти AR-окулярами за допомогою невеликих рухів пальців та зап’ястя. В основі пристрою лежить технологія під назвою електроміографія — вона може зчитувати нервові сигнали, що йдуть від мозку до нервових закінчень в зап’ястках рук. Датчики на браслеті зчитують ці сигнали та переводять їх у “цифрові команди”.

У новому продукті компанія використовувала ідею стартапу CTRL-Labs. Зокрема, він працював над можливістю використання спеціальних браслетів, які перетворюють будь-яку поверхню в клавіатуру. Наразі розробкою пристрою займається команда Facebook Reality Labs. Не виключається, що за допомогою браслета користувачі зможуть друкувати прямо на столі або колінах з високою швидкістю.

Спочатку браслет зчитуватиме ряд простих команд — зведення великого та вказівного пальця. Згодом Facebook планує розширювати можливості. Зокрема, власники пристрою зможуть управляти віртуальними об’єктами.

“Для контролю зап’ясть виділяється набагато більше нейронів мозку, ніж для управління будь-якими іншими частинами тіла. Приблизно у два рази більше нейронів виділяється для управління зап’ястями та рухами рук, ніж під час руху губ або для вербального спілкування,” — розповів голова науково-дослідного відділу Facebook Reality Labs Томас Ріардон.

Технологія працюватиме в парі з AR-окулярами Facebook. Восени 2020 року голова компанії Марк Цукерберг підтвердив, що реліз гаджета заплановано на 2021 рік. Пристрій вийде у партнерстві з Luxxotica, яка також володіє брендом Ray-Ban.

Нагадаємо, нові армійські окуляри дозволяють солдатам бачити крізь стіни. Армія США вже збирається купити 40 тисяч пар цих бойових пристроїв.

Також пропонуємо ознайомитися, з сучасними гаджетами, які допомагають нам під час боротьби з коронавірусом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram