Новини
22 Жовтня 2019
864

Дві компанії Костянтина Григоришина оголосили про банкрутство

Суди почали процедури банкрутства компаній групи “Енергетичний стандарт “

Компанії Запоріжтрансформатор та Луганське енергетичне об’єднання ініціювали процедуру банкрутства. Про це повідомляє Finbalance з посиланням на дані в судовому реєстрі.

17 жовтня Господарський суд Запорізької області відкрив провадження у справі про банкрутство Запоріжтрансформатор з ініціативи самого підприємства через неплатоспроможність.

ПрАТ “Запоріжтрансформатор” пов’язують з Костянтином Григоришиним. У держреєстрі кінцевим бенефіціаром підприємства значиться Леонід Півоваров (Швейцарія).

Згідно з інформацією підприємства, на кінець 2018 року його заборгованість перед банками склала 8,87 млрд грн. При цьому заявлена ​​сума необоротних активів склала 2,36 млрд грн, а оборотних активів – 1,77 млрд грн.

За даними Запоріжтрансформатор, підприємство постачає обладнання в 88 країн. Загальна чисельність персоналу – 2500 осіб. Загальна площа заводу – 700 000 кв.м. Виробнича площа – 230 000 кв.м.

Через день, 18 жовтня, Господарський суд Луганської області порушив провадження у справі про банкрутство ТОВ Луганське енергетичне об’єднання (ЛЕО) також за заявою самого підприємства.

Борг компанії перед держпідприємством Енергоринок становить 5,2 млрд грн, пише видання. У 2017 році в ЛЕО заявляли про заборгованість споживачів з окупованого Донбасу за поставлену електроенергію на 5 млрд грн.

Нагадаємо, що нафтові компанії готові інвестувати в зелену енергетику.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram