Країна
27 Листопада 2019
1 811

Стрімке підвищення: Україна увійшла в Топ-10 найпривабливіших для “зелених” інвестицій країн

Минулого року країна була на 63-му місці 

Фото: Depositphotos

Україна піднялася на 55 позицій в рейтингу привабливості країн, що розвиваються, з точки зору інвестицій у відновлювану енергетику у 2019 р. Про це йдеться в щорічному звіті Climatescope 2019, підготовленому дослідницькою агенцією Bloomberg New Energy Finance.

Минулого року наша країна посідала 63 сходинку, а у 2019 р. піднялася відразу на 8 місце. Верхні рядки рейтингу традиційно поділили найбільші економіки, що розвиваються: Індія, Бразилія, Китай, Чилі. До них приєдналися також Йорданія та Кенія.

Аналітики стверджують, що причиною зростання стали реформи енергетичного сектора, привабливі пільгові тарифи та оподаткування.

У 2018 р. європейські країни, що не входять в ЄС, встановили рекорд із залучених інвестицій у чисту енергію в розмірі $2,2 млрд. Ця сума склала понад чверть від загального обсягу регіону за останній десятиліття.

Зростання відбулося в основному через величезний стрибок потоків в Україну, який в минулому році склав $801 млн у порівнянні з $46 млн у 2017 р.

За останнє десятиліття європейські країни, що не входять в ЄС, отримали всього 6% від загального капіталу чистої енергії, вкладеного в ринки, що розвиваються.

В цілому, за даними Bloomberg New Energy Finance, у 2018 р. в країнах з економікою, що розвивається було встановлено 107 ГВт відновлювальних джерел енергії. Серед них сонячна енергія посіла перше місце з 66 ГВт, встановленими у 2018 р. На другому місці вітрова з 29 ГВт. А малі гідроелектростанції, біомаса і геотермальні разом займають всього 12ГВт.

Нагадаємо, норвезька NBT AS і China Electric Power Equipment and Technology Co., Ltd. (CET) підписали два контракти на будівництво вітроелектростанції “Зофія 2” на 300 МВт і “Зофія 3” на 450 МВт в Запорізькій області. Вітропарк повинен стати найбільшим в Європі.

Як раніше писали Investory News, Google та IKEA інвестують мільярди на зведення вітряних, а також сонячних електростанцій. Компанії мають намір продовжувати інвестувати, встановлюючи вітряні електростанції та сонячні парки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram