Новини
30 Жовтня 2019
1 149

Норвезька NBT і китайська CET побудують в Україні вітропарк за €1 мільярд

Нові вітроелектростанції загальною потужністю у 750 МВт будуть розташовані у Запорізькій області

Норвезька NBT AS і China Electric Power Equipment and Technology Co., Ltd. (CET) підписали два контракти на будівництво вітроелектростанції “Зофія 2” на 300 МВт і “Зофія 3” на 450 МВт в Запорізькій області. Вітропарк повинен стати найбільшим в Європі, повідомляє Інтерфакс.

Норвезька компанія також підписала попередні угоди з декількома китайськими банками про фінансування будівництва на суму €500 млн (майже $555 млн). Для реалізації проекту зі зведення вітропарку планується залучити ще €250 млн ($278 млн) інших міжнародних банків.

Загальний обсяг інвестицій в будівництво перевищить €1 млрд ($1,11 млрд). Вироблення ВЕС повинно скласти 2900 ГВт/год на рік. Цього достатньо для забезпечення електроенергією приблизно 340 тис. домогосподарств.

На початку року NBT закрила угоду з фінансування ВЕС “Сиваш” потужністю 250 МВт на суму €262 млн ($291 млн). Компанія в січні підписала інвестиційну угоду про будівництво вітропарку на 750 МВт в Запорізькій області з ЄБРР, Північною екологічною фінансовою корпорацією, Чорноморським банком торгівлі та розвитку. Синдикат інвесторів організовує JP Morgan.

Нагадаємо, Google та IKEA інвестують мільярди на зведення вітряних, а також сонячних електростанцій. Компанії мають намір продовжувати інвестувати, встановлюючи вітряні електростанції та сонячні парки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram