Новини
19 Січня 2023
417

Відновлення України має базуватись на новій “зеленій” електроенергії

Таку заяву зробив гендиректор ДТЕК Тімченко у Давосі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна стане лідером в побудові сучасної зеленої енергетики та створить на її основі децентралізовану енергосистему.

Будь-який процес відновлення України повинен мати європейську перспективу та базуватися на “зеленій” електроенергії, тому міжнародні компанії мають приєднатись до відбудови України, заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко під час круглого столу “Україна: прискорення декарбонізації в Європі” на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

“ДТЕК звертається до міжнародних компаній з проханням приєднатися до коаліції охочих відбудовувати екологічне майбутнє України. Будь-який процес відновлення України повинен мати європейську перспективу та базуватися на новій зеленій електроенергії, таким чином прискорюючи енергетичний перехід в ЄС”, — сказав він.

Тімченко підкреслив, що зростання потужностей української “зеленої” енергетики до 30 ГВт дозволили б Україні досягти 50% частки ВДЕ в структурі потужностей.

Він додав, що у разі зростанні потужностей ВДЕ, 15 ГВт чистої енергії можна було б експортувати до Євросоюзу як електроенергію та екологічно чистий водень.

“Таким є наше бачення енергетичного сектору України до 2030 року. Таким чином, Україна може стати головним експортером чистої енергії до ЄС і зробити великий внесок у післявоєнну систему енергетичної безпеки Європи”, — підкреслив він.

Нагадаємо, створено генератор, що дозволяє отримати електроенергію від дощу. Ця ультра актуальна розробка належить школяру із Житомира.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram