Новини
7 Травня 2024
78

ДТЕК побудує найбільшу в Україні вітрову електростанцію

Компанія вже орендувала землю під будівництво на території Глобинської територіальної громади

Компанія ДТЕК ВДЕ, яка належить Рінату Ахметову, пройшла необхідні процедури з погодження та затвердження містобудівної документації на місцевому рівні для продовження реалізації проєкту Полтавської вітроелектростанції, повідомляється на сайті ДТЕК.

Компанія отримала позитивний відгук архітектурно-містобудівної ради при департаменті будівництва, містобудування й архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики Полтавської ОВА щодо детального плану територій (ДПТ) для будівництва, експлуатації й обслуговування Полтавської ВЕС з орієнтовною проєктною потужністю 650 МВт.

Детальний план територій для будівництва й експлуатації Полтавської ВЕС погодили на громадських слуханнях Глобинської міської територіальної громади й затвердили на сесії Глобинської міської ради.

Там 25 квітня ухвалили рішення надати в оренду ДТЕК перші земельні ділянки комунальної власності — 120 штук орієнтовною площею 205 га.
ДТЕК і Глобинська міська рада вже погодили й підписали договори оренди землі та зареєстрували права оренди в Державному реєстрі права на нерухоме майно.

Також подали пакет документів у НЕК “Укренерго” для одержання технічних умов на під’єднання 650 МВт генерувальних потужностей у мережу національного оператора. Наразі проводяться орнітологічні дослідження й вітромоніторинг.

Нагадаємо, група Nova створює Нова Енерджи. Компанія генеруватиме електроенергію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram