Новини
2 Листопада 2020
846

Китайська компанія побудує на Донбасі найбільшу в Європі вітрову електростанцію

Вартість проєкту складатиме не менше $1 мільярда

Китайська компанія Power China й українська WindFarm, що займається вітровою енергетикою, підписали контракт, яким передбачається будівництво великої вітрової електростанції потужністю 800 МВт на території Донецької області, про це йдеться у повідомленні WindFarm.

Зазначається, що вартість проєкту – не менше $1 млрд, що робить його найбільшим не тільки серед вітрових електростанцій в Україні, а й в Європі.

“Спільний проєкт Power China і WindFarm ще виділяється тим, що є першим після нещодавніх змін і зниження “зеленого” тарифу”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у WindFarm, реалізація проєкту демонструє абсолютно новий та вигідний державі підхід у розвитку вітроенергетичного сектора – продаж виробленої електроенергії на оптовому ринку електричної енергії без “зеленого” тарифу.

Наразі поки не відомо, коли саме буде розпочато будівництво, також нічого не зазначається, щодо орієнтовних термінів реалізації. Проте, як зазначили у WindFarm, “обіцяють зробити все у найкоротші терміни”.

PowerChina – одна із найбільших будівельних компаній Китаю (входить в сотню найбільших компаній країни та у список 500 найбільших компаній світу). Спеціалізується на проєктуванні та будівництві енергетичних і транспортних об’єктів. Зокрема, в активі компанії – будівництво найбільшої у світі електростанції “Три ущелини” потужністю 22,5 ГВт.

Нагадаємо, в Україні виробництво альтернативної енергетики зросло на 120%. За 8 місяців 2020 року загальна частка відновлюваної енергії становила 8,1%, а з урахуванням гідроенергетики – 13,3%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram