Новини
21 Липня 2021
845

Дослідження: 71% українських роботодавців готові спробувати перейти на 4-денний робочий тиждень

Але за умови, що продукт або послуга, яку надає бізнес, залишаються доступними для клієнтів без змін

Як експеримент, 71,3% роботодавців готові розглянути перехід на 4-денний робочий тиждень у своїй компанії, йдеться в дослідженні онлайн-ресурсу з пошуку роботи Jooble.

Для проведення такого експерименту роботодавці готові перебудувати внутрішні процеси, за умови, що продукт або послуга, яку надає бізнес, залишаються доступними для клієнтів без змін, уточнюють автори дослідження.

Не готові експериментувати зі зміною графіку співробітників 28,7%.

Більша частина респондентів, а саме 52,5% роботодавців, вважають реалістичною можливість ввести 4-денний робочий тиждень в Україні.

В той час як 47,5% визнають ідею нереалістичною для нашої країни.

Серед можливих перспектив для компанії при переході на 4-денний робочий тиждень більша частина респондентів — 72% — відповіли, що це дасть більше свободи для працівників у розв’язанні особистих питань.

Крім того, роботодавці зазначили, що це допоможе: зменшити офісні витрати компанії, наприклад, на електроенергію чи папір, оптимізує бізнес-процеси при меншій кількості робочих годин, підвищить лояльність співробітників до компанії, допоможе швидше розв’язувати робочі задачі та збільшить самодисципліну.

Опитані роботодавці зазначили, що 87,8% готові залишити незмінною зарплату своїм співробітникам при зменшенні кількості робочих годин. А 12,2% вважають, що зарплату логічно зменшити в такому випадку.

Роботодавці, які не готові розглянути перехід на 4-денний робочий тиждень у своїй компанії, як експеримент, зазначили, що це пов’язано з тим, що: діяльність компанії не підходить для такого формату роботи, зменшить доходи компанії, уповільнить різні процеси у компанії, зменшить контроль за роботою співробітників.

Дослідження проведене аналітиками Jooble на основі опитування 345 українських роботодавців у період з 8 червня до 8 липня 2021 року.

Investory News дізнавалися, як в інших країнах світу впроваджують чотириденку. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram