Новини
28 Вересня 2021
587

До 2030 року 50% автомобілів Ford будуть електричними

Наступні п’ять років автовиробник витратить $525 мільйонів на підготовку автомеханіків

Ford і корейська SK Innovation витратять $11,4 млрд на будівництво двох заводів в Теннессі та Кентуккі, пише TechCrunch. На них будуть випускати акумулятори та нове покоління електричних вантажівок F-150 Lightning. До кінця десятиліття це дозволить Ford перевести на електротягу до 50% всіх своїх автомобілів.

Попередній план Ford мав на увазі, що до 2030 року електричними будуть тільки 40% автомобілів.

Новий завод в Теннессі буде втричі більше розташованого в Мічигані та забезпечить роботою близько 11 тис. осіб. На ньому будуть одночасно проводити батареї та електромобілі.

Для Ford це стане найбільшою інвестицією в розширенні виробництва за 118-річну історію існування компанії. Сама компанія вкладе у проєкт $7 млрд, ще $4,4 млрд додасть SK innovation. Майданчик в Кентуккі отримає $5,8 млрд на розвиток, в Теннессі — решту $5,6 млрд.

Крім того, наступні п’ять років автовиробник витратить $525 млн на підготовку автомеханіків, які зможуть обслуговувати електромобілі компанії. Програма стартує в Техасі.

На нових заводах Ford буде збирати вже існуючі моделі: Mustang Mach-E і Ford E-Transit. Там же планують випускати вантажівку-пікап F-150 Lightning, на який оформили попереднє замовлення вже 150 тис. покупців.

Нагадаємо, віцепрезидент Apple зі спеціальних проєктів Дуг Філд покинув компанію та перейшов до автоконцерну Ford Motor. У компанії він очолить напрямок передових технологій і вбудованих систем.

Тим часом Велика Британія стане першою країною у світі, яка зобов’яже власників нових будинків і офісних будівель оснащувати їх розумними зарядними пристроями для електромобілів. Ухвалення відповідного закону планується до кінця року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram