Новини
27 Березня 2019
2 091

Для інвестицій: На Одещині зареєстровано другий індустріальний парк

Основна мета – залучення інвестицій та економічний розвиток

22 березня Міністерство економічного розвитку і торгівлі включило до Реєстру індустріальних (промислових) парків індустріальний парк “Подільськ”, що знаходиться на півночі Одеської області у місті Подільськ.

Загальна площа парку – 31,07 га. Ініціатор створення – Подільська міськрада. В Одеській області це вже другий парк. Перший – “iPark” – зареєстровано у 2014 році в селі Візирка Комінтернівського району.

Заявлений термін функціонування парку – 30 років. “За попередніми розрахунками на його території може бути створено 1 тис робочих місць”, – зазначається на сайті Міністерства.

Основна мета створення парку – залучення інвестиції в економіку міста, поліпшення його інвестиційного іміджу, забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності території, а також створення нових робочих місць.

Що стосується функціонального призначення парку – передбачається розміщення виробництва із облаштуванням сучасної інфраструктури у переробній промисловості (первинна та вторинна переробка сільгоспсировини, виробництво харчових продуктів тощо) і логістиці (створення транспортно-логістичного центру з можливим відкриттям митно-ліцензійного складу).

На даний момент Подільською міською радою укладено меморандуми з трьома потенційними учасниками індустріального парку: ТОВ “Пасавтотранссервіс”, Фермерським господарством “Агропромсад”, та ТОВ “Простір-агробуд”.

Довідка: Реєстр нараховує 39 індустріальних парків – 9 з них зареєстровано у 2018 році, 13 – у 2017-му. Керуючі компанії вибрано у 16 парках, у 5 залучені учасники.

Раніше Investory News повідомляли, що в Уряді очікують близько $19 млрд інвестицій інвестицій від роботи концесій.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram