Новини
16 Грудня 2021
638

Учасників індустріальних парків звільнять від податку на прибуток на 10 років

237 народних депутатів підтримали сьогодні відповідний законопроєкт

Верховна Рада України (ВРУ) ухвалила у першому читанні законопроєкт №5689 щодо митних та податкових пільг для індустріальних парків, який підтримали 237 народних депутатів.

Так, пропонується звільнити від оподаткування митом нове обладнання, яке ввозять для діяльності у переробній промисловості або науково-дослідній діяльності на території індустріального парку.

Натомість якщо власник протягом п’яти років з моменту “пільгового” ввезення устаткування вирішить продати його, або ж достроково втратить статус учасника індустріального парку, доведеться сплатити як мито, так і додаткову пеню.

Так само мито з пенею потрібно буде сплатити у разі нецільового використання ввезеного обладнання.

Натомість податкові пільги передбачені законопроєктом №5688, який підтримали 256 нардепів.

Ним закріплюється звільнення учасників індустріальних парків від сплати податку на додану вартість під час імпорту в Україну нового устаткування. Цільове призначення — переробна промисловість або науково-дослідна діяльність на території індустріального парку.

Крім того, учасників парку пропонується звільнити від податку на прибуток протягом десяти років за умови виконання низки умов. Зокрема, здійснювати діяльність виключно на території індустріального парку, не нараховувати й не виплачувати дивіденди на користь власника корпоративних прав.

Також місцевій владі планують надати повноваження встановлювати пільгові ставки податку на нерухомість і плати за землю.

Нагадаємо, компанії-резиденти індустріальних парків (ІП) зможуть отримати від держави часткову компенсацію процентних ставок за взятими кредитами. Відповідне положення міститься в законопроєкті №4416-1, ухваленому Верховною Радою у першому читанні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram