Новини
18 Липня 2019
857

Україна проведе розслідування щодо імпорту сірників і колісних дисків

Насамперед антидемпінгове розслідування стосуватиметься товарів, що надходили з Росії, Білорусі та Китаю

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) ухвалила рішення про початок антидемпінгових розслідувань та перегляду антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну низки товарів походженням з Росії, Білорусі та Китаю, а також антидемпінгове розслідування стосовно імпорту алюмінієвих колісних дисків з Китаю та Росії, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Зазначається, що 5 липня 2019 року міністерство отримало скаргу від одного з українських підприємств про порушення та проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну сірників походженням з Білорусі та Росії.

“Проведене Мінекономрозвитку дослідження показало, що в період 2016-2018 років обсяг імпорту товару з Росії та Білорусі зріс в абсолютних показниках на 1,19%, частка такого імпорту відносно споживання в Україні зросла на 9,41%, а відносно виробництва – на 3,42%”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що загальна вартість імпорту з цих країн у 2018 році – понад $3 млн. “При цьому рівень демпінгової маржі для Росії – 65,4%, для Білорусі – 22,5%”, – зазначили у відомстві.

Що стосується алюмінієвих дисків, то, згідно з дослідженнями, з IV кв 2015 року по III кв 2018 року відбулося зростання їх імпорту з КНР і РФ в абсолютних показниках відповідно на 175,6% і 16,9%, а відносно виробництва – на 240, 3% і 44,3%.

Загальна вартість імпорту з КНР і РФ у 2018 році алюмінієвих колісних дисків склала майже $7 млн. “При цьому рівень демпінгової маржі для Китаю складає – 40,65%, для РФ – 23,42%», – зазначили у Мінекономрозвитку.

А тим часом в Україні 18 липня Мінекономрозвитку запустило базу небезпечної нехарчової продукції. Для бізнесу ресурс надає рекомендації щодо безпечного імпорту, а також інформацію про те, як повідомляти державу про продукцію, що не відповідає вимогам безпечності. Наразі, вже розміщено інформацію про кілька видів товарів для дітей.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram