Новини
18 Липня 2019
943

В Україні запустили базу небезпечних товарів: техніка, будматеріали та іграшки

Для бізнесу ресурс надає рекомендації щодо безпечного імпорту, а також інформацію про те, як повідомляти державу про продукцію, що не відповідає вимогам безпечності

Міністерство економічного розвитку і торгівлі запустило базу небезпечної нехарчової продукції. Наразі, на ресурсі вже розміщено інформацію про кілька видів товарів для дітей.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку на своїй сторінці у Facebook.

“Запущено всеукраїнську базу небезпечної нехарчової продукції від Мінекономрозвитку – наш аналог європейського Rapex. Що це дає споживачу? Можливість перевірити безпечність продукції, яка його цікавить. Зараз на ресурсі є декілька дитячих товарів. Вказано, який тип ризику несуть іграшки, як саме вони можуть зашкодити. Класну та корисну інформацію: як купувати онлайн безпечно, що робити у разі придбання небезпечної техніки чи іграшок, як і куди звертатись у випадку порушення прав. Контактні дані усіх органів ринкового нагляду та чітко вказану сферу їх повноважень”, – ідеться в повідомленні.

#Нотатки_споживача #перемогаПрацюємо над діджиталізацією далі 😉 Запущено всеукраїнську базу небезпечної нехарчової продукції https://uvaga.gov.ua від Мінекономрозвитку – наш аналог європейського Rapex.Що це дає споживачу?📍 Можливість перевірити безпечність продукції, яка його цікавить. Зараз на ресурсі є декілька дитячих товарів. Вказано, який тип ризику несуть іграшки, як саме вони можуть зашкодити.📍 Класну та корисну інформацію: як купувати онлайн безпечно, що робити у разі придбання небезпечної техніки чи іграшок, як і куди звертатись у випадку порушення прав.📍 Контактні дані усіх органів ринкового нагляду та чітко вказану сферу їх повноважень. Більше не будемо плутатися ;)Що це дає бізнесу?📌 Рекомендації щодо безпечного імпорту у легкому форматі.📌 Інформацію про те, як повідомляти державу про продукцію, яка не відповідає вимогам безпечності.📌 Загальні поради для виробників, розповсюджувачів та імпортерів іграшок.Хай все буде безпечно.

Опубліковано Міністерство економічного розвитку і торгівлі України Вівторок, 16 липня 2019 р.

У міністерстві зазначили, що для бізнесу цей ресурс надає рекомендації щодо безпечного імпорту в легкому форматі, а також інформацію про те, як повідомляти державу про продукцію, що не відповідає вимогам безпечності, та загальні поради для виробників, розповсюджувачів та імпортерів іграшок.

Раніше Investory News повідомляли, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) України схвалила рішення про застосування антидемпінгових заходів щодо імпорту на територію країни цементних клінкерів і портландцементу з РФ, Білорусі та Молдови.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram