Новини
7 Березня 2019
908

Daimler і BMW об’єднуються для розробки технологій на ринку автопілотів

Партнери мають намір інвестувати в розвиток мобільних технологій понад €1 млрд

Найбільші німецькі автовиробники Daimler AG і BMW Group за останній тиждень підписали відразу дві великі угоди. У першій йдеться про спільну розробку технологій для безпілотних автомобілів, а в другій — про об’єднання в єдину мережу існуючих сервісів каршерінга, зарядки електромобілів, парковки і т.д. Про це повідомляється на сайті Daimler.

У рамках першої угоди фахівці Daimler і BMW збираються розробити повноцінний автопілот третього і четвертого рівня (SAE Level 3/4) для самостійного пересування по швидкісних магістралях, паркування та інших систем допомоги водієві. Співпраця в цій галузі розрахована на тривалий період і результатів партнери планують досягти до середини 2020 р.

Керівники німецьких компаній підкреслили, що відкриті до партнерства з іншими колегами з сегментів високих технологій і автовиробництва, які зможуть прискорити розвиток майбутньої платформи.

“Сторони відкриті до співпраці з іншими гравцями і нових інвестицій в стартапи”, — зазначив генеральний директор Daimler Дітер Цетше (Dieter Zetsche).

Зліва на право: Харальд Крюге (BMW) і Дітер Цетше (Daimler)

В другій угоді, яка була підписана тижнем раніше, йдеться про об’єднання вже існуючих мобільних сервісів Daimler і BMW під єдиними брендами NOW. Партнери мають намір інвестувати в розвиток цих сервісів понад €1 млрд, при цьому в рамках співпраці буде створено п’ять нових спільних сервісів: REACH NOW, CHARGE NOW, FREE NOW, PARK NOW і SHARE NOW.

“В майбутньому автопарк цих сервісів буде складатися з безпілотних електромобілів, які будуть взаємодіяти з іншими видами транспорту”, — розповів генеральний директор BMW Харальд Крюгер (Harald Krueger).

Наприклад, сервіс REACH NOW запропонує користувачам кілька варіантів переміщення з пункту A в пункт Б, дозволяючи бронювати і безпосередньо оплачувати громадський транспорт та інші варіанти переміщення, наприклад, каршерінг, ride-hailing сервіс або прокат велосипедів. Сумарна аудиторія користувачів даної мультимодальной платформи оцінюється експертами в 6,7 млн ​​користувачів.

Сервіс CHARGE NOW дозволить легко знайти і скористатися станціями зарядки для електромобілів, а також оплатити їхні послуги. Як повідомили на презентації угоди, управляти мережею з більш ніж 100 тис. пунктів підзарядки в 25 країнах від 250 операторів буде компанія Digital Charging Solutions GmbH (DCS).

У свою чергу PARK NOW спрощує процес паркування, дозволяючи резервувати паркувальні місця, відстежувати час паркування, надавати пільговий безквитковий в’їзд на загальнодоступні паркінги і можливість безготівкової оплати вартості парковки. В Європі та Північній Америці сервіс використовують понад 30 млн клієнтів з більш ніж 1,1 тис. міст.

FREE NOW є одним з найбільших ride-hailing сервісів Європи і Латинської Америки і вже обслуговує понад 21 млн клієнтів і понад 250 тис. водіїв. Він пропонує різноманітні сервіси для поїздок, включаючи послуги таксі, приватних водіїв на орендованих автомобілях і оренду електронних скутерів.

А платформа SHARE NOW дозволяє клієнтам за допомогою смартфона орендувати автомобілі і оплачувати послуги каршерінга. Нині автопарком, що налічує 20 тис. автомобілів, користуються понад 4 млн клієнтів в 31 місті у всьому світі.

Після об’єднання компаній охоплення ринку буде розширено, а парк транспортних засобів — доповнений новими моделями.

Нагадаємо, автовиробники Toyota і Subaru почали спільну розробку електромобіля. В свою чергу американський виробник електромобілів Tesla скоротить чисельність постійних співробітників по всьому світу на 7%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram