Новини
6 Березня 2020
987

Continental: 2020 рік стане найгіршим для автовиробників

За перші три місяці цього року світовий обсяг випуску автомобілів може скоротитися більш ніж на 10%

Один із найбільших у світі постачальників автомобільних запчастин — компанія Continental — прогнозує, що глобальне виробництво пасажирських авто продовжить знижуватися третій рік поспіль.

За підсумками 2020 р. падіння виробництва може досягти 5%. Це стане гіршим показником для індустрії з часів світової фінансової кризи 2008-2009 рр.

Німецький виробник зазначив, що за обсягами випуску серйозно вдарила епідемія коронавірусу COVID-19. Тільки за перші три місяці поточного року світовий обсяг випуску автомобілів, за прогнозом компанії, може скоротитися більш ніж на 10%, а в Китаї — і зовсім на 30%.

Якщо ж епідемія не вщухне в другому кварталі, то річний обсяг випуску може знизитися не на прогнозовані 5%, а набагато більше.

На фоні публікації прогнозу та квартальної звітності акції Continental просіли на 12,5%, до $84,21 за акцію. Це найнижчий рівень котирувань виробника з середини 2012 р.

Нагадаємо, британський виробник люксових автомобілів Aston Martin відзвітував про збитки до оподаткування у розмірі £104,3 млн ($136 млн) за 2019 р. Автовиробник відклав на п’ять років плани з електрифікації своєї лінійки.

Японська Subaru Corp. заявила, що всі транспортні засоби, які вона продає в усьому світі, будуть електричними до першої половини 2030-х рр. Компанія також буде просувати екологічні ініціативи, які зменшать викиди на всьому ланцюжку виробництва авто.

Як відомо, уряд Великої Британії заявив, що планує перенести на п’ять років раніше заборону на продаж у країні нових автомобілів, оснащених двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ), зокрема гібридні двигуни, — з 2040 на 2035 рр.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram