Новини
27 Лютого 2020
772

Не кращі справи: Збиток Aston Martin зріс, а фіндиректор йде у відставку

Автовиробник відклав на п’ять років плани з електрифікації своєї лінійки 

Британський виробник люксових автомобілів Aston Martin відзвітував про збитки до оподаткування у розмірі £104,3 млн ($136 млн) за 2019 р., повідомляє Reuters.

У минулому році компанія зафіксувала падіння продажів і скорочення базового оптового попиту на 7%.

Aston Martin повідомила про деякі перебої з поставками ряду компонентів через спалах коронавірусу, додавши, що це не позначилося на виробництві, оскільки компанія забезпечена компонентами як мінімум до кінця березня.

За даними агенції, канадський мільярдер і власник команди Racing Point F1 Лоуренс Стролла купить 16% акцій автовиробника. Існуючі акціонери також вкладуть більше коштів для стабілізації Aston Martin.

Компанія також відклала плани з електрифікації своєї лінійки до 2025 р. А тим часом фірма зосередиться на гібридних автомобілях, починаючи з моделі Valhalla у 2022 р.

Також, у компанії повідомили, що фінансовий директор Марк Вілсон покине посаду не пізніше 30 квітня 2020 р.

Як писали раніше Investory News, Aston Martin, який в цьому році зіткнувся з падінням ціни акцій, оскільки продажі не виправдали очікувань після виходу на фондовий ринок, випустив свій перший спортивний кросовер. Базова вартість Aston Martin DBX в США складе близько $193 тис.

Як відомо, уряд Великої Британії заявив, що планує перенести на п’ять років раніше заборону на продаж у країні нових автомобілів, оснащених двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ), зокрема гібридні двигуни, — з 2040 на 2035 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram