Новини
16 Лютого 2021
1 001

Міняють стратегію: Найближчим часом Jaguar випускатиме тільки електрокари

Британський автовиробник планує стати конкурентом Tesla

Британський Jaguar Land Rover (JLR) найближчими роками збирається перекваліфікуватися на виробництво електромобілів і готовий стати конкурентом Tesla, повідомляє The Business Insider.

У планах компанії — повний перехід на електричні двигуни до 2039 року, з метою припинення шкідливих викидів в атмосферу. Протягом п’яти років компанія представить декілька моделей електричних позашляховиків, перший — вже у 2024-му.

Також компанія має намір зосередитися на розробці та впровадженні водневих паливних елементів і протягом наступник 18 років звести до нуля викиди двоокису вуглецю. “Для здійснення планів щороку витрачатиметься $3,5 млрд”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначає The Verge, компанії дійсно варто поквапитися, оскільки до 2030 року Велика Британія заборонить продаж авто з двигунами внутрішнього згоряння. Така ж ситуація у Норвегії — заборонять у 2025 році, штаті Каліфорнія — у 2035-му, у Франції — у 2040-му.

На JLR, своєю чергою пише Reuters, чекає велика робота з перетворення своїх досить дорогих автомобілів в електрокари, які повинні зберегти відчуття “люксовості” й потужності, щоб не втратити шанувальників.

З 2008 року Jaguar Land Rover належить найбільшій автомобілебудівній компанії Індії Tata Motors. Після того як стало відомо, що концерн приєднається до стратегії Tata Motors, її акції на Бомбейській фондовій біржі зросли на 3%.

Раніше у лютому про свій намір зробити ставку на виробництво електромобілів і стати конкурентом Tesla оголосила Mercedes-Benz. Аналогічні плани має і Porsche: до 2025 року електромобілі становитимуть до 50% продажів компанії, до 2030 року — до 80%. Автовиробник планує інвестувати в розробку екологічних машин €15 млрд.

Раніше Investory News писали, що у Європі електричні автомобілі та гібриди вперше стали популярнішими за автівки з дизельними двигунами. Так, кожна 4-та нова машина, зареєстрована на території Євросоюзу у вересні 2020 року, була електрокаром або гібридом.

Тим часом у Норвегії електромобілі займають більш ніж половину ринку нових машин. Влада країни звільнила власників електричних авто від всіх податків, що збираються з водіїв машин з ДВЗ.

Нагадаємо, Джо Байден наказав змінити свій автопарк на електромобілі. Новий президент США виконує одну зі своїх обіцянок, яку дав під час передвиборчої кампанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram